CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. január 24., hétfő 00:00


Felejthetõ hétvége a kosarasoknál

Bízzunk benne, hogy lesz még jobb is

NBI A CSOPORT KOSÁRLABDA MÉRKÕZÉSEK:
SZEKSZÁRD - GYSEV-RINGA 57:69 (29:35)
 
 

Mandic kihagyta ezt a találkozót, hogy ezzel is több pihenõt adjon fájó bokájának. Úgy nézett ki, hogy könnyû gyõzelem lesz, azonban a kezdet a hazaiaknak sikerült jobban, és öt pontos elõnyt szereztek. Ezután összekapta magát a bajnok, s átvette a vezetést. Poto vállsérülése után jó formában irányított és dobott, õt centerben Béres és Radnóty segítette. A folytatásban sem sikerült jelentõs elõnyt kiharcolni a vendégeknek, azonban gyõzelmük nem forgott veszélyben.

GYSEV-RINGA: POTO 15/6, DONKÓ 9/3, Eördögh 4, BÉRES 13, VILIPIC 10, Cs: RADNÓTY 14, Dénes 2, Hollósy 2. Edzõ: Saeed Armaghani.

ZALAEGERSZEG KK - SOPRONI ÁSZOK KC 68:61 (38:26)
 
 

A nyolc közé jutásért folyó harcban nagyon fontos lett volna a soproniaknak a zalaegerszegi gyõzelem. A mérkõzés elején úgy látszott, hogy ez sikerülni is fog, hiszen néhány pontos vendég elõnyt mutatott az eredményjelzõ. Mindez a félidõ közepéig tartott. Ekkor a hazaiak, fõleg Mujanovic hárompontosaival, átvették a vezetést. Elõnyüket a félidõ végéig még fokozták, mivel a nagy rohanásból õk kerültek ki gyõztesen. 
A második félidõben az Ászok dobó-teljesítménye feljavult, de sajnos a máskor oly híres védekezése meg fellazult. A ZTE Bukva hiányát feledtetve, fõleg Simon Balázs teljesítményével 10 pont fölött tartotta a különbséget és ez már meg is maradt a mérkõzés végéig.

ZTE: BODROGI 7/3, Mészáros 5/3, Kámán 7/3, MUJANOVIC 26/12, Béres -, Cs: SIMON 19/9, Kocsis 4, Edzõ: Heinrich Róbert.
SOPRONI ÁSZOK KC: Pavicevic 12/6, ALEXE 16/6, Green 9/3, Stan 11, Csaplár-Nagy A. 2, Cs: LAKATOS 5/3, Sallay 2, Mérész 2. Edzõ: Goran Miljkovic.

Tvordy György