CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. április 23., péntek 13:25


,,Nincs szó arról, hogy a megyei önkormányzat a Cseresznye sori gyermekotthonban alakítaná ki a speciális gyermekotthont'

Szabó Miklós közgyűlési alelnök: „Riogatás helyett elképzeléseket várunk'

Szabó Miklós közgyűlési alelnök: „Riogatás helyett elképzeléseket várunk.”

A megyei képviselőtestület üléseit megelőzően a tisztségviselők a megyei közgyűlés szorosan vett napirendjein kívül a felmerülő aktuális kérdésekre való válaszadásuk között reagáltak Kalmár István alpolgármester Cseresznye sori Gyemekotthonnal kapcsolatos – soproni sajtótájékoztatón elhangzott – aggodalmaira, amelyek szerint, a gyermekotthonba költöztetnék a régió speciális ellátást igénylő, deviáns fiataljait.
Szabó Miklós, a területért felelős alelnök ennek kapcsán is mertette: a megyei közgyűlés 20. napirendi pontjaként „Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának gyermek- és ifjúságvédelmi szakellátási terve 2004-2006. között” címmel kerül előterjesztés a testület elé.
,,Légből kapott dolgoknak" nevezte a megyei közgyűlés alelnöke a elnöke a soproni alpolgármester által megfogalmazottakat.
,,Az előterjesztés helyzetelemzést ad és nem konkrét döntést fogalmaz meg. A szövegben szó sincs arról, hogy a megyei önkormányzat a Cseresznye sori lakásotthonban alakítaná ki a speciális gyermekotthont. Szó sincs arról, hogy a régió speciális ellátást igénylő gyermekeit Sopronban helyeznénk el. Erre nincs is jogosítványunk. Örülnénk, ha Sopron város vezetése mihamarabb kialakítaná és az egyeztető tárgyalásokon ismertetné saját gyermekvédelmi koncepcióját (amit a törvény a megyei jogú városok számára 2006. január 1-jétől kötelezővé tesz). A megyei önkormányzat csak ennek ismeretében tudja átalakítani gyermekvédelmi rendszerét. Riogatás helyett elképzeléseket várunk!" – fogalmazott az alelnök.