CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2004. április 26., hétfő 14:00


Készítik a helyszínt a ballagásra

Készítik a helyszínt a ballagásra

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium 42 diákja dolgozik folyamatosan az iskola volt igazgatójának emlékét idéző, Tuskó László-emlékmű környékén, a vörösfenyvesben és az ahhoz vezető erdei út mentén.
Az iskola első négy évfolyamának diákjai Samu László, erdőmérnök tanár vezetésével a Roth Gyula végzőseit, az iskola elballagóit búcsúztató ünnepség hagyományos helyszínét és az addig vezető utat teszik rendbe a május 8-i időpontig.

Képriport



Az 1866-ban alapított Országos Erdészeti Egyesület legaktívabb tagjai szorgalmazták a magyar nyelvű erdészeti szakképzés beindítását. Ilyen előzmények után nyílt meg 1885 őszén a Temesvár melleti vadászerdei magyar királyi erdőőri.
A vadászerdei iskola 1915-ig működött. A háború azonban közbeszólt, s 1919 őszén az iskol Tatára került. Az ideiglenes elhelyezés 1924-ig tartott, ekkor az iskola Esztergomba költözött.
1950-ben, a szakoktatás átszervezése kapcsán, s mivel az esztergomi épületek nem feleltek meg a középfokú oktatás kívánalmainak, az iskolát Sopronba telepítették, s közben neve is meg- változott. Erdészeti technikumként indult.

Az iskoláról bővebben a www.sopron.hu/intranet/iskolak internetcímen találnak infomációkat.