CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Mi1más

2004. április 27., kedd 01:50


24 óra a sport jegyében

24 óra a sport jegyében

Nehéz beszámolót írni egy sportrendezvényről. Főleg akkor, ha azon a szerző immár az ötödik alkalommal vesz részt. Ezzel nem magyarázkodni akarok a lentebb olvasható bizonyítványom miatt, csak eszembe jutott. Ráadásul egy ideje rendszeresen írok az úszónapokról, így bizonyos sorokhoz lassan már sablont is készíthetnék. De maradjunk a feltételes módnál, és lássuk, mi is történt idén! Mert eseményben most sem volt hiány...

Objektívan az eseményről
2004. április 24-25-én került megrendezésre a 13. Determin Szuperinfó 24 úszónap. A szombat déltől vasárnap délig tartó rendezvényre idén 17 csapat nevezését fogadták el a szervezők. A résztvevők összesen több mint 39ezer hosszt úsztak, ezzel a Kisalföld jóvoltából 100.000-nél is több forinthoz juttatták a Halmozottan Sérült Gyermekek Fejlesztésért Alapítványt – ugyanis minden egyes leúszott hossz után 3 forinttal gazdagította a szervezetet.

A verseny végeredménye:
1. V-izirájdersz 3227 hossz
2. Aquarázs 2938 hossz
3. Spongyabob 2852 hossz

4. Blugy-blugy-glugy 2594 hossz
5. Trambulin 2532 hossz
6. Porecsi delfinek 2508 hossz
7. Cybercápák 2479 hossz
8. Száguldó (k)üllok 2349 hossz
9. Full-dock-lók 2343 hossz
10. Haldokló teknosök 2341 hossz
11. Bepfulladunk 2259 hossz
12. Kedvenc-klub 2168 hossz
13. Postás szivacsok 2150 hossz
14. Noe bárkája 2034 hossz
15. Aksi 1915 hossz
16. Dai bingu pompu 1696 hossz
17. Lamantinok 1290 hossz

A CyberPress.Sopron magazint is kiadó Internet-Sopron Egyesület csapata, a CyberCápák már öt éve vesz részt a rendezvényen, s idén a 7. helyezést érte el.

A rendezvényről készült képek a hét során folyamatosan kerülnek fel az úszónap hivatalos honlapjára, az uszonap.sopron.hu-ra. Olvasóinktól is várjuk az esetleges úszónappal kapcsolatos képeket, felvételeket!

Ugyanez egy kicsit szubjektíven

Vasárnap 11.59
Már csak egy perc van hátra az idei úszónapból. Milyen gyorsan eltelt megint ez a 24 óra! "Durva, immáron úszónapokban is lehetne számolni az időt." – jegyezte meg egy ismerősöm szombat délután. Belegondolva igaza va. Hiszen néhány perccel ezelőtt számoltunk így együtt vissza, igaz, a 12. úszónapon. Most pedig megint eljött a finálé, a rendezők táncolnak az asztalnál, mindenki lélegzetet visszafojtva figyel. S hirtelen…

Vasárnap 12.42
Idén hetedikek lettünk. Ez két hellyel jobb mint a tavalyelőtti, és két helyezéssel rosszabb mint a tavalyi. Arany középút, vagy minek nevezik. Pedig éjjel eléggé belehúztunk. A Postás szivacsok egyik embere jött oda megkérdezni, hogy mitől porzik a víz a sávunkban. Három emberünk egy óra alatt 154 hosszt úszott le, amely csúcsnak számított az eddigi évekhez képest - nemhiába nyerték meg az egyetemi úszóbajnokságot... Aztán a V-izirájdersz 160 hosszal lekörözött. Majd jövőre... Hiszen minden évben úgy válunk el: találkozunk újra!

Vasárnap 12.40
Az első három helyezett csapat fenn áll a dobogón. Milyen furcsa, hogy idén nem az Aquarázs lett az első, már megszoktuk, hogy ők nyernek. Idén viszont egy új csapat tört a dobogó első fokára, a V-izirájdersz. Harmadik helyezett viszont a miskolci Spongyabob lett. Adri-Kati, ha tavaly nem találjátok ki, hogy nem velünk úsztok, hanem egy önálló csapatot hoztok, mennyivel másabb lehetett volna most az eredmény... :)

Vasárnap 12.35
Kimegyek átvenni a díjat. Nem csak a főrendező szorít velem kezet, hanem egy sérült gyerek is. Idén nem csak magunk miatt úsztunk, nem csak a verseny kedvéért, hanem miattuk is. Kapunk egy megható oklevelet, s egy aranyos képet. Emlék lesz mindkettő...

Vasárnap 11.30
Bent vagyunk az utolsó félórában. Innentől már ismét rendben mennek a dolgok. Emberek a vízben, hangulat a tetőfokán. Andi táncol a többi rendezővel együtt, s bíztatják az úszókat.

Vasárnap 10.20
Idén az ütősök meglepetéssel készültek. Talán egész évben arra edzettek, hogy csövesek lehessenek. A szokásos hangszerek helyett műanyag csövekkel, kukákkal és hordókkal érkeztek - felejthetetlen hangulatot varázsolva.

Vasárnap 9.40
Az előbb futottam össze az Andival [Wallner Andrea főrendező - a szerk]. Csak úgy áradt belőle a frisseség. El ne felejtsem majd megkérdezni, hogyan csinálja ezt. Lelkes, jókedvű, hamarosan talán még táncra is perdül.

Vasárnap 8.20
Ismét gond van a beosztással. Azaz csak lenne, mert hirtelen három lány jön oda hozzánk, és megkérdezik, hogy úszhatnak-e nálunk. Igent mondok, s a probléma megoldva.

Vasárnap 6.55
"Ugye nem alszol?" - kérdezi húgom. Ismét próbálkozás a szemekkel - harmadszorra sikerül is. Két és fél óra alvás van mögöttem. Elmegyek megnézni a többieket. Szabadvári Imi, az egyik rendező kikerekedett szemekkel néz rám. Kiderül, hogy aggódott értünk, mert nem jelentünk meg a tombolákért, meg lekéstünk néhány eligazítást... Bemegyek az öltözőbe – szobatársam a padon fekszik. Felkeltem, s közlöm vele, hogy 40-től úsznia kell. Most rajtam az aggódás sora, ugyanis eléggé durván néz ki. Lehet, hogy inkább a gyengélkedőbe kellene küldeni – aztán 20 perccel később már nem akar kijönni a vízből, inkább úszkál még egy kicsit.

Vasárnap 6.50
Húgom az előbb keltett. "Most úsznak az emberek, de 40-től nincs senki." Megpróbálom kinyitni a szememet, de görcsösen ragaszkodnak egymáshoz a szemhéjaim...

Vasárnap 3.30
Eligazítás a számlálóknak. Nem sok új információt tudunk meg – de lehet, hogy a többieknek ez újdonság. Bár több olyan ember van, aki már sokadszorra vesz ezen részt. Megjegyzem magamnak, hogy majd erről érdemes lenne beszélni a rendezőkkel.

Szombat 22.05
Kint tombol a party. Jó a hangulat, játszik a JUICE, az úszók és a versenyre kilátogatók pedig önfeledten táncolnak. Bent is.

Szombat délután
Nemrég odajött egy srác, s megjegyezte, nem gondolta volna, hogy velem fog egy sávban úszni. Pestről ismerjük egymást, ő a barátnője révén került ide a rendezvényre. De nem csak neki vannak ismerősei más csapatokban, az ismeretségi gráf az összes csapatot összeköti, méghozzá több szinten is. Hozzánk is jönnek ismerősök, hogy ússzunk náluk is, mert kevesebben vannak a kelleténél. Mások csak odaköszönnek – bizonyos embereket tavaly láttam utoljáta.

Szombat 11.59
Visszaszámlálás a starthoz. Túl vagyunk a bevonuláson, sikerült elkészíteni a beosztást a következő néhány órára, átöltöztem a fogadásra – egyszóval sínen van minden. Az első emberek ott állnak a medence szélén, s arra várnak, hogy elhangozzék a rajt szó. Ketyeg az óra...

Vasárnap 12.00
...megszólal egy kürt. A lufik hálóstul megindulnak a vízbe. Magamban nevet adok a pillanatnak: Tömegszerencse.

Bacsi

Az úszónap honlapja: uszonap.sopron.hu