CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. április 28., szerda 19:45


,,Tudománytörténeti érdekességek régi magyar természettudósokról és feltalálókról'- Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár- Wasser-Voda-Víz- Balogh István Péter kiállítása- Indonéz Est

Hírek, események


,,Tudománytörténeti érdekességek régi magyar természettudósokról és feltalálókról" 2004. április 29-én, csütörtökön, 17.00 órakor a Széchenyi István Városi Könyvtárban (Sopron, Pócsi u. 25.) Gazda István tudománytörténész ,,Tudománytörténeti érdekességek régi magyar természettudósokról és feltalálőkról címmel tart előadát. A helyszínen kaphatók lesznek a Magyar Tudománytörténeti Intézet kereskedelmi forgalomban nem kapható könyvei.

Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár A West Pannon Régió első uniós kiállításaként Határnyitástól piacnyitásig mottóval 2004. április 30-án, pénteken, 14:00 órakor nyílik a Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár a Sopron Plaza parkolójában. A szórakoztató programokat és a szakmai vásárt ötvöző, immár 15 éves hagyományokkal rendelkező rendezvényt  a nazsorettek felvonulását követően Walter Dezső polgámester nyitja meg. A vasárnapig tartó vásár és kiállítás részletes programja a Programajánlóban található, további részletes információk a Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár honlapján.    

Wasser-Voda-Víz Bécs, Pozsony, Budapest, Sopron művészhallgatóinak kiállítása nyílik a Festőteremben (Petőfi tér 8.) Tárlatmegnyitót mond: Mészáros György, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, AMI igazgatója. A kiállítás megtekinthető: május 9-ig, naponta 10-18 óra között.

Balogh István Péter kiállítása 2004. április 30-án, pénteken, 17:00 órakor  Balogh István Péter festőművésznek nyílik kiállítása a Mühl Aladár Galériában (Várkerület 77. Képcsarnok). A kiállítást megnyitja: Füzi Edit, kulturális menedzser. A tárlat megtekinthető: május 16-ig, a Képcsarnok nyitvatartási idejében
„Tájképei nem konkrét helyszínek, inkább eszenciák. A természetből merít, de az élményt átengedi magán, mint egy prizmán – ez adja tájképeinek elégikus hangulatát. Filozofikus képeinek témája maga a gondolat, mely egyszerre szellemi és fizikai erő.
Tetten érhetjük bennük a keresztyény, az európai és a magyar hagyományok elemeit, mítoszokat, szellemi elődök örökségét, személyes érzelmek, élmények lenyomatait, álomszerű látomásokat egyaránt.” (Zügn Tamás evangélikus lelkész)

Indonéz Est 2004. április 30-án, pénteken, 19:00 órakor Indonéz Estet tartanak a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.).