CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. április 29., csütörtök 13:53


Erdély autonómiájáról Toró T. Tibor és Németh Zsolt - A Soproni Evangélikus Nyugdíjasház ünnepélyes avatása

Hírek, események

Erdély autonómiájáról Toró T. Tibor Sopronban A Soproni Erdélyi Kör és a Soproni Kálvin Kör közös szervezésében Erdélyi autonómia-törekvések címmel tart előadást  Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke. Az esemény meghívottja Németh Zsolt, országgyűlési képviselő, a Parlament Külügyi Bizottságának elnöke.
Az előadást a Dr. Wrenkh Ede Közösségi Házban (Sopron, Szent György u. 7.) 2004. április 30. péntek 17.00 órakor tartják.

A Soproni Evangélikus Nyugdíjasház ünnepélyes avatása A Soproni Evangélikus Nyugdíjasház ünnepélyes avatására kerül sor pénteken 16.00 órakor a Sopron, Kisfaludy u. 10. szám alatt. Az intézményt ünnepi  Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház Nyugati Dunántúli püspöke által tartott istentiszteleten avatják fel. A Soproni Evangélikus Egyházközség, a Nyugdíjasház fenntartója, a krisztusi szeretettől vezérelve hozta létre az Intézményt. 2002-ben határozta el annak építését, amely megvalósítását a Széchenyi Terven elnyert jelentős támogatás tette lehetővé.