CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2004. május 01., szombat 16:43


Új életkék tavaszi Újévkor


EU - Szombathely - tavasz

Új életkék tavaszi Újévkor


Szombathely egyszerre jóval "közelebb került". Beljebb. Tavasz van, gyönyörűek e felhők, énekelnek a madarak, ünneplések sora zajlott magányosan is - értsd: EU-n kívül, tehát egészen tegnap éjfélig - és azóta is, az immáron tizenhat órás EU-tagságunk órái alatt is, de persze a majális mint hagyomány is ugyanúgy jelen van a mai napban, mely napra a meteorológusok rosszacskákat is mondtak szabadtéri szórakozgatáshoz képest, eddig azonban nagy kedv-elvevő nem zavarta meg a kedélyeket. Akinek kertje van, becsüli az esőt - de talán ők is kimenőt adtak mára saját maguknak, hogy egy kicsit önmagukat ünnepeljék: úgy is, mint EU-polgárok, úgy is, mint a Munka ünnepét köszöntők, és úgy is, mint Szent József, a munkás emberségére emlékezők, azon el-elmélkedők.

Az okosszemű "újszülött" kiskacsácskák remekül érzik magukat újdonsült életükben - immáron nem alakuló-formálódó tojásbelsőként, hanem szuszogó, vizet lapátoló, szinte a patak felületén "futva" anyu után loholó produkcióként... bár az utóbbiról, hogy ők most a patak hídjáról és a partról bennük gyönyörködő gyereknek-felnőttnek "mutatvány" lennének, nincs tudomásuk, csak élik a maguk természetes, pici életét, mégis örömöt adnak idősnek-fiatalnak, mosolyt hoznak az érettségi előtt egy héttel erősen izgulónak, de a munkáját éppen most elvesztettnek is - igaz, őneki savanykás-szomorkás mosolyt, de az arc önkéntelenül is átrendeződik láttukon, a gond arrébb kényszerül pár percre.

Hát... átléptünk. Megvolt az idei második szilveszterünk-újévünk is! Milyen gyönyörű volt országszerte! Nem egyszerű szilveszter volt... Évtizedes "évet" zárt le, igen. Mennyire hamarabbra vártuk-számítottuk nagyon-nagyon sokan ezt az Európa-újévköszöntőt!! De csak megértük. Valahogy úgy, mint a Himalája megmászói, valahogy úgy, mint a sarkok elérésének megszállottjai - nem várt nehézségeken áttörve, bajokkal megküzdve, de megértük: ott vagyunk. A vágyott ponton. Rajtunk áll, mit kezdünk a sikerrel, hogyan aknázzuk ki az eredményt, amiért megdolgoztunk. Jó majálisozást, repülőnapozást és egyéb szórakozásokat mára - szépséges-kedves Anyák napját holnapra, és sikerekben gazdag EU-t kívánok Mindannyiunknak!

Sebők Lili