CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. május 02., vasárnap 00:18


EU-konform kavalkád

EU-konform kavalkád
Határnyitástól piacnyitásig 15 éves hagyományokkal rendelkező Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár Vásár

    Magyarország Európai Uniós csatlakozási programjainak keretében a Sopron Sportcentrumban április 30-án nyitotta meg kapuit, és egészen május 4-ig várja az érdeklődőket a Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár. A mazsorettek felvonulásával, valamint magyar és osztrák fúvószenekarok, illetve tánccsoportok fellépéseivel megfejelt megnyitót követően a West-Pannon Régió első uniós kiállításán magyar, osztrák, valamint román kiállítók termékeivel ismerkedhetnek meg a látogatók.

    A hazai és külföldi vállalkozások standjai a csarnok környékén, nagy területen szétszórva, szellősen helyezkednek el. Az általuk kínált termékek palettája sokszínű. A kiállítók a gumiabroncsokon, és tisztítószereken kívül, gondoltak a rövidesen beköszönő nyaralási szezonra is, hiszen lakókocsit, kertibútorokat, vagy éppen napvédő krémeket kínálnak a már-már nyári forróságban kilátogatóknak.
    Az esztétikai élményeket vadászók egy Porsche, valamint egy Mazda gépkocsi futurisztikus formavilágát csodálhatják meg kívül-belül.
    A tikkasztó hőség kellemetlen tüneteit, ki-ki a saját vérmérséklete szerint vagy a sörsátorban, vagy a csarnokban “kezelheti”.
    Benn már kissé árnyaltabb kép fogadja a vásárlásra sem rest közönséget. Hiszen a ruhától kezdve a cipőn át, a nyílászárókig sokféle hasznos termékkel csábítanak a kiállítók. Hagyma, valamint répaillattal körüllengett pultoknál, dekoratív hostess-szek mindent vágó kések, illetve aprításra, szeletelésre, turmixolásra alkalmas kisgépek megvételére buzdítják a pénzüket óvatosan költő soproniakat.
    A köztudottan szolgáltatóiparra épülő Európai Unió szellemiségét tükrözi egy bank és biztosító dizájnos standja. A helyi médiumok közül két rádió és a városi televízió is külön placcal képviselteti magát, ahol bárki rövid belepillantást nyerhet boszorkánykonyháikba.
    Aki pedig a művészetek iránt fogékonyabb, azt a “karzaton”, valamint a “dühöngőben” várja portékájával két képkereskedés. A legnagyobb “közlekedési gócpontok” mégis mindig a ruhásstandoknál, illetve a lábbeliknél, valamint az elmaradhatatlan büféknél és fagyisnál alakulhatnak ki.
    Sokrétű a kínálat, a melegnek is köszönhetően este felé növekvő érdeklődés jellemzi a vásárt, amely 15 éves folyamatos jelenlétével, időszakonként változó helyszínei ellenére elérte, hogy majális idején családi séta keretében a soproniak szívesen látogatják


Stöckert Dávid