CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. május 02., vasárnap 23:23


Európai parlamenti választás: György Gábor MSZP-jelölt Sopronban

,,A szolidaritás és a többi baloldali érték domináljon az EP-döntésekben.'

Európai parlamenti választás
György Gábor MSZP-jelölt Sopronban

    Kránitz László szocialista párti országgyűlési képviselő társaságában György Gábor az MSZP EU-listás képviselőjelöltje pénteken sajtótájékoztatón mutatkozott be a soproni MSZP-székházban.

Kránitz László és György Gábor

- Az MSZP Európai Parlamenti listán induló jelöltjei kiváló, az ország szinte teljes területét, a lakosság minden rétegét képviselő, szakmailag felkészült csapat, amelyet erős, meglepetésekre képes nagy politikai és szakmai tapasztalatokkal rendelkező jelöltek alkotnak - mondta György Gábor a sajtótájékoztatón. Hozzátette: többük személyében olyan szakembereket is jelöltek az Európai Parlamenti listára, akik nem a párt mindennapi életében, hanem valamilyen szakmai területen szereztek tapasztalatot és nevet.

    Kifejtette: céljuk a nemzeti érdekeket erőteljes képviselete, továbbá az MSZP eszmerendszerének és értékrendszerének megjelenítése az Európai Parlamentben, ahol a döntésekben és a vitákban a szolidaritás és a többi baloldali érték kell hogy domináljon. Az Európai Parlament nem a Magyar Országgyűléshez hasonló ,veszekedős" hely - mondta – ezért példát ad arra is, hogy az egymástól ideológiailag távol eső, de a célok által egyesített politikai erők és politikusok között is lehetséges az együttműködés.

,,Az MSZP üzenetei világosak, eszközeik készen állnak, szándékaik tiszták"- tette hozzá az MSZP 15. helyén induló Európai Parlamenti képviselőjelöltje, aki megválasztása esetén a kulturális területen kíván szerepet vállalni az unióban.

T.É.