CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. május 05., szerda 11:06


EP-kampány: Kövér László Sopronban

A kormány teljesítményéről, a földtörvényről, politikusok kijelentéseiről, az iraki szerepvállalással

EP-kampány: Kövér László Sopronban
A kormány teljesítményéről, a földtörvényről, az iraki szerepvállalással kapcsolatos népszavazásról

,,Amit ez a kormány nem végzett el az elmúlt a két esztendőben, azt már a maradék két esztendőben nem tudja elvégezni." - jelentette ki Kövér László Sopronban, egy politikai nagygyűlés alkalmával tartott sajtótájékoztatón .
 

Kövér László nagy érdeklődéssel kísért olitikai nagygyűlést tartott a soproni Vas' Villa aulájában

    A politikus emlékeztetett arra, hogy a Medgyessy-kormány két alkalommal is írásos dokumentumban vállalta hogy felkészíti Magyarország gazdáit, vállalkozóit, polgárait az Európai uniós csatlakozásra, a piaci versenyben való helytállásra.
    ,,A kormány a vállalásaiból gyakorlatilag semmit sem teljesített. Nem készítette fel Magyaroszág lakosságát, a vállalkozókat – sem a kereskedelemben, sem a szolgáltatásban, sem az iparban, de legkevésbé a mezőgazdaságban – a csatlakozás után várható következményekre."
Kövér László példaként a mezőgazdaságból élők és a fuvarozói szakma helyzetére utalt.
    Az elfogadott földtörvény-módosítás ,,szinte felhív a spekulációra, valójában szinte kinyitja – nem is a kiskapukat –, hanem a nagykapukat a külföldi spekulációs célú földvásárlás magyarországi megjelenése előtt." -jelentette ki.
    Rámutatott : Az Európai Unió nem cél, hanem eszköz. A cél Magyarország fölzárkóztatása, Magyarország polgárai esélyeinek növelése; az elmúlt két esztendőben ez a lehetőség kihasználatlan maradt.
    A kormány hozzáállását illusztráló, szimbolikus példaként említette Medgyessy Péter miniszterelnöknek és Horn Gyula volt miniszterelnöknek a Magyar Hírlap egy körkérdésére adott válaszát, kijelentve:,,A saját érdekében is helyesen tenné a Magyar Szocialista Párt, ha erre a két botrányos kijelentésre maga reagálna" Kövér szerint: ,,az MSZP-nek meg kellene követnie a magyar társadalomnak azt a részét, amely magát a polgári oldal szimpatizánsának vallja, akik a szavazni hajlandó népesség nagyobbik részét teszik ki."
    Újságírói kérdésre válaszolva jelentette ki. A magyar csapatkontingens iraki szerepvállalása jóval komolyabban ügy, annál, hogy bármely kis párt ezt kampányjátékszernek használhatná fel. ,,Ez nem csupán ezt a konkrét ügyet értékeli le, hanem a népszavazás intézményét is komolytalanná teszi." - mondta, hozzátéve: Az MDF is hozzájárult ahhoz, hogy a magyar kontingens résztvegyen az iraki stabilizációban, és ahhoz is, hogy a csapatok mandátumát az év végéig meghosszabítsa a parlament. A kérdés napirendre kell hogy kerüljön, elemezni kell azokat a körülményeket, amelyek közepette a csapatok megbízatásuknak eleget tesznek. Amennyiben a kormány úgy látja hogy a csapatok hazahozatala szükséges, a Fidesz azt nem fogja ellenezni - jelentette ki Kövér László.

T.É.