CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. május 05., szerda 20:38


EP-kampány - Kuncze Gábor, az  SZDSZ pártelnöke Sopronban

Belvárosi séta, SZDSZ-kampánybusz, megbeszélés városi vezetőkkel

EP-kampány - Kuncze Gábor az  SZDSZ pártelnöke Sopronban
Belvárosi séta, SZDSZ-kampánybusz, megbeszélés városi vezetőkkel

Kuncze Gábor, a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke az Európai Parlamenti választási kampány alkalmával látogatott ma Sopronba.
Az országban Budapest után elsőként Sopronba érkezett az SZDSZ kampánybusz, amely a Széchenyi-palota előtt parkolt le, ahol felállították a párt szórólapos standját is.
Kuncze Gábor a helyszínre érkezése előtt a soproni Polgármesteri Hivatalba látogatott, ahol találkozott Walter Dezsővel, Sopron polgármesterével. A közös megbeszélésen jelen volt Kóczán Zoltán, az SZDSZ helyi szevezetének elnöke. Kuncze Gábor és Walter Dezső a polgármesteri irodában találkozott Dr. Faragó Sándorral, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektorával és Jámbor Lászlóval.
 

Kóczán Zoltán az SZDSZ soproni szervezetének elnöke, Walter Dezső polgármester és Kuncze Gábor SZDSZ-elnök a soproni Városházán

A megbeszélést követően Kuncze Gábor pártelnök a cyberpress-nek elmondta a soproni látogatása kettős célt szolgált. Egyrészt az SZDSZ Európai Parlamenti választások előtti soproni helyszínnel tartott kampányrendezvényére érkezett, másrészt a város polgármesterét – személyes ismerősként is felkeresve – tájékozódott a város ügyeiről.
A közös megbeszélésen szó esett a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Tanulmányi Erdőgazdaság kapcsolatáról, konkrétan annak lehetőségéről, hogy a 17 ezer hektáros tangazdaság az egyetemhez kerülhet-e. A Széchenyi Gimnázium felújításának ügye, az úthálozat modernizálásának kérdése, a vasútfejlesztés – az SZDSZ-tárcákhoz tartozó területek – több soproni, megoldásra váró ügy szintén terítéken volt a közös megbeszélésen.
 

Közös belvárosi séta

Kuncze gábor kifejtette: az SZDSZ mindenben támogatja a város érdekeit szolgáló javaslatokat, a közös megbeszélések távlatokat tartalmaznak.
Walter Dezső polgármester mindehhez hozzátette: ,,Teljesen korrekt hangnemben zajlottak a megbeszélések, tudvalévő, hogy Kuncze Gábor amit megígér azt megteszi, ő a korrektségnek a megtestesítője a szabaddemokraták között."
A Városházáról Kuncze Gábor Walter Dezső társaságában belvárosi sétát tett, majd a Széchenyi téren parkoló kampánybusz előtti standnál válaszolt a sajtó kérdéseire. Kifejtette: Az SZDSZ elnökeként támogatja a város érdekeit szolgáló javaslatokat, amelyek érdekében a polgámester is lobbizott.
Az SZDSZ jelöltjei által megszerezhető Európai Parlamenti mandámukra vonatkozó kérdésre válaszolva a pátrelnök kijelentette : ,,Egy helyben biztosak vagyunk, de két mandátum elérését tűztük ki célul, most azért dolgozunk."
 

Az SZDSZ-kampánybusz a Széchenyi téren parkolt

Kóczán Zoltán a Szabad Demokraták Szövetsége Soproni szervezetének elnöke kifejtette két dolog motiválta Kuncze Gábor a mai, soporni látogatását: az egyik a város néhány fontos ügyében folytatott megbeszélés volt, amit összekötöttek a kampányrendezvénnyel. Kérdésünkre Kóczán Zoltán azt is elmondta: Sopronban jelenleg 60-80 fős a szabaddemokraták tagsága, amelynek a fele aktív.

T.É.