CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2004. május 07., péntek 23:21


Mobil a vonaton


Vajon ki volt az a senki?

Mobil a vonaton


Az intercity utasai olvasnak, aludni próbálnak, beszélgetnek, írnak, tanulnak, sms-eznek - és persze, beszélnek is mobiltelefonjaikon. Ügyfél és beosztott is szóba kerül - ki kell használni az időt, ha már a technika lehetőséget biztosít rá (s persze ilyenkor a mobilszolgáltatók is vizsgáznak, milyen a telefon elérhetősége a fél országot átszelő vonaton...) -, nem csak családtag, barát, Kedves.

Vajon kit hívott az a fiatal lány, aki a következő rövid telefonbeszélgetést lebonyolította? Vajon ki az, akinek irányába ezt a hangot és ezt a magatartást amúgy "lazán"... megengedheti magának?

- Szia, te hívtál az előbb?

- ...

- A francba, akkor valakit letettem. Igazán kijelezhetnéd a számodat! Na jól van, köszi, szia!

Hm. Hogy is van ez? Letett valakit... Azaz: azért tette le a valakit, aki nem az imént felhívott, feltételezett hívó volt, hanem valaki más, mert(!) a leányzó azt hitte, ez az illető... Tehát: most-hívottat leteszi, csak úgy alapból, nehogy már zavarja; majd miután esetlegesen kétsége támad, hátha mégse ő volt, akkor teljes pléhpofával felhívja, megkérdezi - nyilvánvalóan és egyértelműen tudtára adva, hogy ő egy senki (mivel "valaki"-nek más valakik számítanak a lány szemében) -, és még le is gorombítja, hogy igazán kijelezhetné a számát.

Mit meg nem enged magának ez a fiatal?! De vajon ki lehetett a beszélgetőpartner? Kirugott, megunt szerelmes? Baráti kör holdudvarába tartozó, a hallottak alapján erősen lekezelt barátnő? Netán testvér? Netán még közelebbi hozzátartozó? Ne is találgassunk. A hallottak a lányt minősítik. Remélem, a hívott fél is levonta a konzekvenciákat.



A kép forrása: www.ic.pkp.pl

Sebők Lili