CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. május 10., hétfő 00:35


Sopron-Fraknó gyalogtúra:háromszázötvennél többen voltak- A Luka Pincészet és a Jandl Pincészet franciaországi sikere- Réz András Válogatott szorongásaim- Tudosítók Világtalálkozója soproni részvevõ

Hírek, események

Háromszázötvennél több résztvevõ a Sopron-Fraknó gyalogtúrán A szervezõk minden várakozását is felülmúlva, háromszázötvennél több résztvevõje volt a Perkovátz-ház Baráti Köre szervezésében a Madarak és fák napján tartott több mint húsz kilométeres Sopron-Fraknó gyalogtúrának, amely a Fehér úti tótól indult, majd az Asztalfõnél átlépve a határt, Szikra (Sieggraben) települést érintésével, továbbá az ezeréves határ mentén haladva vitt a Rozália-kápolnához, onnan pedig a Fraknói várhoz.
A gyalogtúrára a cyberpress is meghívást kapott, részletes riportunkat és képriportunkat hamarosan oldalainkon olvashatják.



A soproni borvidék sikere


A Luka Pincészet és a Jandl Pincészet franciaországi sikere A franciaországi Bourdeux-i borvidéken, Bourgban, a világ egyik legnagyobb borversenyén aranyérmet kapott a soproni Luka és a Jandl pincészet.
A világ híres bortermelõ vidékeirõl – 34 országból – 4412 minta vett részt a megmérettetésen, amelyek között 1206 bort jutalmaztak érmmel: a 171 arany, 469 ezüst, és 566 bronz között a magyar borok hat aranyérmet kaptak.
A Luka pincészet 2002-es Zweigelt Selection-ja és a fertõrákosi Jandl pincészet 2002-es Kékfrankosa minden eddiginél nagyobb sikert ér el a Soproni Történelmi Borvidéknek.
Magyarországról balatonboglári, egri, a szekszárdi, villányi, budai és tokaji borok voltak jelen a versenyen.
A soproni Cabernet Sauvignonok számos ismert hazai és külföldi, nagy hírû borvidékrõl származó bornál jobb helyezést értek el, ami szintén sikernek számít.

Réz András Válogatott szorongásaim Réz András Válogatott szorongásaim címû kötetét dedikálta Sopronban a hétvégén. A Hátsókapu utcában található könyvesboltban a dedikáció alkalmával Réz Andrsás interjút is adott a cyberpres-nek, amelyet hamarosan Esemény rovatunkban olvashatnak.

Tudosítók Világtalálkozója 19 ország résztvevõivel utolsó napjához érkezett a Nyíregyházán zajló Tudósítók L Világtalálkozója. A résztvevõk nemcsak randevút adtak egymásnak, de több kategóriában versenyeztek is. Az eseményen résztveszk Tóth Anita Lilla, aki egyben a cyberpress munkatársa is.

A világ szinte minden részérõl Nyíregyházára sereglett stáboknak Szabolcs megyérõl kellett kisfilmet forgatni, az uniós csalakozás elsõ napjairól. A témát kultúra, környezetvédelem és etüd kategóriában lehetett megvalósítani, amely az idõ rövidsége miatt még a gyakorlott televíziósoknak is nehéz feladatnak bizonyult. - (...)négy óra alatt leforgatni, megvágni mindent azt igencsak zseniális ötlettel lehet, egyébbel semmivel. Azért a zsûri láthatott jónéhány olyan alkotást, amelyen nem volt érzékelhetõ az idõ rövidsége. - Találkozó is, ez egy fórum és itt aztán három-négy napon keresztül mindenki csak a televíziózásról beszél, szûkebb és tágabb értelemben. A tudósítók elsõ világtalálkozóján több mint harminc alkotás készült, amelyeket a nagyközönség is megtekinthet majd. A kisfilmek mellett a rendezvény emlékezetes pillanata marad annak a dombormûnek a felavatása, amely a munkájuk során elhunyt tudósítóknak állít örök emléket mostantól Nyíregyházán. (Forrás Duna TV)