CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2004. május 10., hétfő 14:29


Brazil szamba Budapesten

Focinapló - 2004. április

Focinapló - 2004. április

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

április 7. Szenzációk a Bajnokok Ligájában! Teljesen felborult a papírforma, mivel a Monaco kiverte a “nagy” Real Madridot (5:5-ös összesítéssel, idegenben lõtt góllal), a Chelsea az Arsenalt (1:1, 2:), a Porto az Olimpique Lyon-t, valamint a Deportivo LaCoruna a Milan 4:1-re nyert hazai meccse után 4:0-al a milánói sztárgárdát.

április 11. A Bajnokok Ligájában elszenvedett fiaskó után teljesen összeomlott a Real Madrid, ezúttal a hazai bajnokságban szenvedett kínos vereséget (0:3) az Osasuna csapata ellenében. A bajnokságot ismét a Valencia vezeti.

április 14. Kialakult az elõdöntõk mezõnye az UEFA-kupában is, a Villareal, az Olimpique Marseille, a Newcastle és a Valencia alkotják a mezõnyt, némi érdekesség, hogy itt sincs már olasz és német résztvevõ sem.

április 18. Az Arsenal továbbra is megállíthatatlan, immáron 34 forduló óta veretlenek a bajnokságban, ezúttal a Leeds csapatát ütötték el 5:0-ra, ebbõl Henry 4 gólt vállalt magára. Az Arsenal bajnoki címe erre a szezonra garantált, fõleg, mivel a Manchester United újabban gyengélkedik, a Chelsea pedig rapszódikus.

április 25. Zalaegerszegen csekély érdeklõdés mellett a magyar válogatott elõkészületi mérkõzést játszott Japán nemzeti tizenegyével. A mérkõzés méltatlan és színvonaltalan volt, a magyar válogatott bírói segítséggel nyert 3:2 arányban.

április 28. A szenzációéhes média szerint az év mérkõzése, magyar – brazil a Népstadionban egy nagy táska pénzért. Az edzésen is telt ház az alsó szektorokban (28.000 nézõ), a mérkõzésre az “életveszélyes” felsõ blokkokat is megnyitották, így 45.000-en láthatták a brazil labdamûvészeket. Az eredmény sima 1:4, kiábrándító vége egy veretlenségi rekordnak a brazilok ellen.