CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. május 13., csütörtök 17:49


Phare határon átnyúló (CBC) programok Magyarország-Ausztria 2002: támogatások átadása- Borbírálat- Győr: Jáki Teodóz köszöntése- Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsa Miniszteri Titkárság közleménye

Hírek, események

Phare határon átnyúló (CBC) programok Magyarország- Ausztria 2002  "Az együttműködés fejlesztése a képzés, a szakképzés és a kutatás területén" című támogatási konstrukció szerződéseinek ünnepélyes átadására kerül sor 2004. május 14-én, pénteken, 10 órakor a  Best Western Pannónia Med Hotel Sopron Fehér termében (Sopron, Várkerület 75.). A program megnyitóját Walter Dezső Sopron Megyei Jogú Város Polgármestere tartja, a továbbiakban Polgár Tibor a Váti Kht. Nyugat-dunántúli Képviseletének vezetője bemutatja a Phare CBC Magyarország-Ausztria 2002 "Az együttműködés fejlesztése a képzés, a szakképzés és a kutatás területén" elnevezésű támogatási konstrukciót, amelyet követően átadja a szerződéseket a projektek kedvezményezettjeinek.
A támogatási konstrukció keretében 22 pályázat nyert támogatást összesen 3.998.782 euró összegben. A nyertesek listája megjelent a megyei napilapokban 2004. március 4-én. (H. A.)

Borbírálat 2004. május 14-én 9.00 órától Borbírálatot szervez a Sopron Városkörnyéki Hegyközség. Az esemény védnöke Walter Dezső polgármester, aki részt vesz a borbírálaton. A rendezvény helyszíne a Lippai János Középiskola, Bánfalvi út 48-50.

Jáki Teodóz köszöntése 75 éves Jáki Teodóz bencés paptanár, akit e jeles évfordulón bensőséges hangulatú ünnepség keretében köszöntöttek tegnap Győrött. A rendezvény meghívottja volt dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, aki a közösségért végzett munkája elismeréseként Győr-Moson-Sopron Megye Emlékérmét nyújtotta át Teodóz atyának.

 
A Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsa Miniszteri Titkárság közleménye

A Nemzeti Civil Alapprogram regionális kollégiumai a mai napon - működésük során első ízben - pályázatokat írnak ki a civil szervezetek számára.
A pályázatok segítségével a társadalmi szervezetek és az alapítványok 2004. évi működési költségeikhez nyerhetnek hozzájárulást, vissza nem térítendő támogatás formájában.
Az NCA öt regionális kollégiumának (nyugat-dunántúli, közép-dunántúli, dél-dunántúli, közép-magyarországi és dél-alföldi) pályázati felhívásai megjelentek a Magyar Nemzet és a Népszabadság országos napilapok mai számaiban, a civil szakmai sajtóban; elektronikus formában a www.nca.hu internetes oldalon, illetve a www.allamkincstar.gov.hu honlapról is letölthető a dokumentáció.
Az érdeklődők számára további információkkal szolgálnak a Magyar Államkincstár - az NCA kezelőszervének - megyei állampénztári irodái, valamint további felvilágosítás kérhető a 06-80/204-453-as ingyenesen hívható zöld számon is.

A további kollégiumok pályázati felhívásai is rövidesen megjelennek, amelyekről folyamatosan tájékoztatást adnak majd a fenti sajtóorgánumok.

 Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsa Miniszteri Titkárság