CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. május 18., kedd 00:41


Edmund Stoiber,a Bajor Szabad Állam miniszterelnöke Győrben Medgyessy Péter miniszterelnökkel találkozik - Fogyatékosok esélyegyenlősége- Vermes Miklós Országos Fizikus Tehetségápoló Alapítvány ülése

Hírek, események

Edmund Stoiber, a Bajor Szabad Állam miniszterelnöke Győrben 2004. május 18–19-én Medgyessy Péter miniszterelnök meghívására hivatalos látogatást tesz Magyarországon Edmund Stoiber, a Bajor Szabad Állam miniszterelnöke.
Medgyessy Péter és Edmund Stoiber május 18-án, kedden Győrben találkozik egymással.
A két miniszterelnök tárgyalást folytat a győri Városháza Kék termében, amelyet követően Medgyessy Péter és Edmund Stoiber közös sajtótájékoztatót tart a Városháza Dísztermében. A miniszterelnökök a Győri ETO FC stadionjában együtt megnézik a Győri ETO FC–Bayern München barátságos futballmérkőzés első félidejét
Május 19-én szerdán, Edmund Stoiber magyarországi programja Budapesten folytatódik. (MEH)

Fogyatékosok esélyegyenlősége „Aki erre a Földre született, joga van embernek lenni” – hangzott el hétfőn a „Befogadás-elfogadtatás” címmel, a soproni Nyugat-Magyarországi Egytem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán rendezett konferencián,
A rendezvényen oktatási és nevelési intézményekben dolgozó szakemberek tanácskoztak a fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok integrációjáról, illetve továbbtanulási esélyeiről.
    Minden tizedik ember él ma Magyarországon valamilyen fogyatékossággal, ám közülük mind-össze 400-an tanulnak felsőoktatási intézményben – hangzott el a fórumon. Dr. Nagy Mariann, az Esélyegyenlőségi kormányhivatal Fogyatékosügyi Koordinációs Igazgatóság vezetője a Cyberpress-nek elmondta: az Európai Uniós átlaghoz képest rendkívül alacsony arány javítására az Esélyegyenlőségi Kormány-hivatal kampányt indított. A szakember úgy fogalmazott: „Nagyon fontos lenne, hogy már a korai felismerés, fejlesztésen keresztül a gyerekek megfelelő képzésben részesüljenek és egyenes út vezessen valóban a felsőoktatáshoz, tehát egy olyan szakképzettséghez, amely lehetővé teszi, hogy el tudjanak helyezkedni majd a nyílt mun-ka-erőpiacon is.”
    A szaktárca a főiskolákra, egyetemekre bejutott fiatalok támo-gatására ösztöndíjrendszer kidolgozását tervezi, valamint növelni kívánja a felsőoktatásban működő fogyatékosügyi koordinátorok szerepét. A konferencián a szakemberek a korai fejlesztés, ebben pedig a család és a szakemberek együttműködésének fontosságát hangsúlyozták; mert - mint  mondják -, a sérült emberek sikeres integrációjának alapja az időben megkezdett, korai fejlesztés. (Tóth Anita Lilla)

Ülésezik Vermes Miklós Országos Fizikus Tehetségápoló Alapítvány kurtóriuma A Vermes Miklós Országos Fizikus Tehetségápoló Alapítvány kurtóriuma 2004. május 19-én, szerdán, tartja ülését, amelyen az elmúlt év tevékenységéről szóló beszámoló, és a 2004. év tervei lesznek napirenden.

Kapcsolódó cikkek:
,,A Szellem igazsága és az Igaz szerint való gondolkodás' - avagy a Fizika megmentése
Fáradhatatlan tehetségápoló  fizikusok