CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2004. május 19., szerda 17:03


Gyevát Gyula ökölvívó iskola növendékeinek sikerei - Lővér Kupa modellező verseny - Eredményesen szerepeltek a soproni úszok - Soproni Sportévkönyv - Soproni Kerékpár Club

Sporthírek


A Gyevát Gyula ökölvívó iskola versenyzői remekül szerepeltek a Szolnokon, május 16-16-ig megrendezett középiskolás bajnokságon. Első helyett szerzett Reinhofer Gergő, 86 kg-os súlycsoport, nagy Roland, 56 kg, Cuibus János, 54 kg. Ezüstérmet hozott el: Csóka Dávid,52 kg, Sárkőzi Győző, 68 kg.
Ciubust választották meg a legtechnikásabb ökölvívónak, a fiatalember az idén először megrendezésre kerülő serdülő EB is képviseli Magyarországot, a verseny rendezőjét. Az ífjú ökölvívókat, Egresits Tamás, Bárdos László és Prejcszer János ternirozza. A szakosztály élén Borsos Ferenc, és Pete László (AIBA bíró) fejt ki hasznos tevékenységet.

A Lővér Kupa modellező versenyen  Nótáros Mihály, válogatott, harmadik lett, míg Kocsis István a második, Tóth Károly a harmadik helyezést mondhatja magáénak. A Szlovákiában és Németországban megrendezett Világ Kupa versenyen Kalmár Sándor (Soproni Mod SE) 293 órás sebességgel nyert. Ez a teljesítmény, akár világcsúcsnak is felfogható.

Eredményesen szerepeltek a Soproni Úszok Baráti Köre Se úszói külföldön és belföldön egyaránt. Közülük is kiemelkedik Nagy Gábor teljesítménye, 15 éves, aki Németországban, majd a zalaegerszegi nemzetközi versenyen, illetve az osztrák fővárosban a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Kiváló eredményeket ért el Szepesi Csenge és a 10 éves Németh Júlia is. Eredményesen versenyzett Graf Eszter, Varga Gabrielle, László Rita, Simon Gabriel, Kovács Boldizsár, és a Szepesi László, Kovács Orsolya, Varga Zsófia 4*400-as vegyes váltó is.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is lobbizik az Euroleasing-Orsi Sopron, Euroliga tagságának megújításáért.

Soproni Sportévkönyv 2003/2004 címmel hamarosan megjelenik egy olyan hiánypótló kiadvány, melynek elődje 10 évvel korábban látta meg a napvilágot.

Barátságos, nemzetközi labdarúgó mérkőzés, Győr, 20000 néző
Győri ETO FC – Bayern München 1-4 (2-0)
Gsz.: Ballack („(, Makaay, Santa Cruz ill. Nicsenko

Labdarúgó NB I, junior: DVSC – Matáv FC 3-2
Gsz.: Szalai, Vasas

A Matáv FC Sopron összeállítása az Újpest elleni mérkőzésen: Miliente-Grósz, Lambulics, Pető, Hanák-Sira, Bagoly, Fejér, Pintér, Tóth M. - Huszti. Sérült vagy eltiltott játékos jelenleg nincs.

A Soproni Kerékpár Club megalakította országúti csoportját. A vezető, a szabadkai származású Janda Zoltán, segítője Karafa Balázs.



W.F.