CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. május 19., szerda 22:11


Erzsébet Kórházért Alapítvány- Phare határon átnyúló (CBC) programok Magyarország- Ausztria 2000 'Kisprojekt Alap' zárókonferencia- Templomos Napok–Sopronbánfalva

Hírek, események

Erzsébet Kórházért Alapítvány Megalakult a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány. A közhasznú szervezetet az OEP által nem finanszírozott feladatok ellátása érdekében - hárommillió forint törzstőkével - hozta létre az egészségügyi intézmény.
    A dolgozók szakmai továbbképzése, a műszerek pótlása, az épület karbantartása – mind-mind a beteg-ellátáshoz nélkülözhetetlen feladat egy kórházban, amelyet azonban az Orszá-gos Egész--ségbiztosítási Pénztár nem finanszíroz, így a kórházaknak maguknak kell előterem-teniük az anyagi forrást. A szűkös keretből gazdálkodó Erzsébet Kórház ennek érdekében hozott létre egy alapítványt. Dr. Baranyai Tibor, főigazgató-főorvos a Cyberpress kérdésére úgy fogalmazott: „Itt egy óriási összeg került beépítésre, aminek a visszapótlása évenként több mint egymilliárd forintot igényelne, ezt természetesen a tulajdonos önkormányzat nem tudja biztosítani, ezért úgy gondoljuk, ha ilyen szép kórházat akarunk négy vagy tíz év múlva, amilyen a soproni kórház, akkor ezt meg kell óvnunk, ennek az állagát védenünk kell.”
A soproni Erzsébet Kórházban már megkezdték a épület belső festétését és tervezik az elavult  elhasználódott orvosi műszerek lassú, ám folyamatos cseréjét is. (Tóth Anita Lilla)

Phare határon átnyúló (CBC) programok Magyarország- Ausztria 2000 "Kisprojekt Alap" zárókonferencia zajlik május 20-21-én Sopronban. A zárókonferencia célja, hogy a támogatott projektek képviselőivel és osztrák partnereinkkel közösen értékeljék a program tapasztalatait, eredményeit, valamint felkészüljenek a közeljövőben induló, hasonló célokat támogató programokra.
    A Magyarország-Ausztria 2000. évi Kisprojekt Alap keretében a Nyugat-dunántúli régióban 37 nyertes pályázat kapott összesen 4.177.376 euró támogatást. A projektek között a gazdaság- és a turizmus fejlesztését célzó projektek voltak túlsúlyban. A konferencián a kedvezményezettek bemutatják megvalósult projektjeiket.
    A résztvevőknek a várható új pályázati kiírásokkal kapcsolatos konzultációra is lehetősége lesz.

Templomos Napok – Sopronbánfalva 2004. május 21-én, pénteken Templomos Napok kezdődnek Sopronbánfalván  

2004. május 21-én, pénteken 17.30 órakor, a Bánfalvi Könyvtárban a természet és Németh Ferenc alkotta fafaragások kiállítása nyílik. Megnyitó beszédet mond Dr. Ráczné Dr. Schneider Ildikó erdőmérnök, a Városszépítő Egyesület alelnöke.
A kiállítás június 4-ig látogatható

18.30 órakor, Mária-Magdolna templomnál a Bánfalvi Kórus és a Fenyő téri Iskola fúvósainak esti koncertjére kerül sor.

2004. május 23-én, vasárnap 16 órakor, a Bánfalvi Hegyi Templomban a „Kórus Spontánusz”, a Petőfi Színház egykori Színitanodájának tagjainak verses-énekes előadáára kerül sor.

2004. május 30-án, vasárnap, 8.30 órakor, a Bánfalvi Hősi Temetőben az elesett hősökre emlékeznek, amelyet követően a Bánfalvi Kórus és a Városi Fúvószenekar műsora hangzik el, és koszorúzási ünnepséget tartanak. A megemlékezést Sopron Város Önkormányzata, a Bánfalváért Baráti Kőr Egyesület,
a  Honvéd Hagyományőrző Egyesület Soproni Csoportja szervezi.

Kapcsolódó cikkek
Templomos Napok Bánfalván
Bánfalva akvarelleken

Templomos Napok
Templomos Napok