CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. május 20., csütörtök 07:43


Fidelitas sajtótájékoztató

'Sajtószabadság Sopronban?'

"Sajtószabadság Sopronban?" kérdéssel tartott sajtótájékoztatót 2004. május 19-én Schlosser András a Fidelitas helyi csoportjának elnöke és Pongrácz Nóra országos és helyi alelnök, a Polgári Összefogás frakciójának képviselője.


Pongrácz Nóra és Schlosser András

Schlosser András elmondta: erre az alkalomra két ok miatt nem állítottak össze sajtóanyagot, úgy érzik a sajtóanyagukat másképp közlik le, mint ahogy azt a média számár átadták, illetve szeretnék bizonyítani, hogy a Fidelitas helyi elnökei beszélni is tudnak a problémákról, amik Sopronban történnek, hogy Sopronban a Fidelitasra jobban oda kell figyelni.
Tudják, hogy fiatalok, ugyanakkor a városért, a tisztább városi közéletért szeretnének tenni, és ezt várják a sajtótól is - mondta az elnök.

Úgy gondolják, a sajtószabadság Sopronban egy napilap miatt nem úgy működik, mint ahogy a közélet tisztasága érdekében ez elvárható lenne. Tájékoztattak, hogy  Fidelitas a hétfői sajtótájékoztatón elhangzottakat nem üzenetnek szánta, hanem ténylegesen meg szeretnék vizsgálni az ott felvetett kérdéseket.
Schlosser András szerint, nem a hétfői az első eset Sopronban, itt a nemrégiben a Fibisz által szervezett focitornán a Fidelitassal kapcsolatban megjelent téves információkra utalt.

Pongrácz Nóra  kijelentette: cáfolja, hogy üzengetnének a sajtóval, szerinte az általuk feltett kérdések olyanok, amelyek érdeklik a soproni polgárokat, a közélet tisztaságára törekszenek, és úgy vélik, hogy a soproni polgárok is szívesen vennék a választ.
„Ha a polgármester Úrnak valóban tiszta a lelkiismerete, úgy gondolják, hogy nem okozhat gondot, hogy ezekre a kérdésekre választ adjon” – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A Fidelitas  továbbra is fenntartja azt az álláspontját, hogy szükség van a versenyeztetésre, hiszen a város nincs olyan anyagi helyzetben, – köztudott, hogy nagyon nagy a hitelállománya – hogy akár egyetlen forintot is kidobjon az ablakon, a versenyeztetések által, egy jobb ajánlat által milliókat lehet megspórolni – mondta Pongrácz Nóra.

tsz