CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. május 21., péntek 09:03


A Soproni Nemzeti Bizotmány alakuló ülése- Művészeti iskolák találkozója- A Magyar Katolikus Egyház és az Európai Unió- Sopron Kistérségi Civil Konferencia

Hírek, események

Nemzeti Bizotmány alakuló ülése Pénteken, május 31-én, 17.00 órakor a Soproni Nemzeti Bizotmány szervezésében a Nemzetgyűlés tagjai tartanak előadást a Wrenkh Ede közösségi Házban (Sopron, Szent György u. 7.) Az előadás vendégei Dr. Drábnik János, a SZER volt szerkesztője, a Nemzetgyűlés szóvivője, Varga László a Nemzetgyűlés háznagya, Síklaki István a Nemzetgyűlés alelnöke. A magát az Alkotmányos Jogfolytonosságot Helyreállítónak tartó Nemzetgyűlés tagjainak egyik célkitűzése a kétkamarás parlament bevezetése.

Művészeti iskolák találkozója Művészeti iskolák találkozójára kerül sor Sopronban. Az egyhetes rendezvényt a Cinege Művészeti Iskola szervezi, és három helyszínen a Petőfi Sándor Általános Iskolában, a Gyermek- és Ifjúsági Központban, továbbá  a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartják közös, bemutatkozó rendezvényeiket a néptáncot, színjátszást, balettet, népzenét és grafikai tevékenységet és oktatást is végző művészeti iskolák.

A Magyar Katolikus Egyház és az Európai Unió  A Magyar Katolikus Egyház és az Európai Unió címmel tart előadást a Bán János Közöségi Házban (Halász u. 37.) Horváth József, a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia igazgatója. Az előadás szombaton, május 22-én, 15.00 órakor kezdődik.

Sopron Kistérségi Civil Konferencia Amint arról előzetesen már hírt adtunk, május 22-23.: Sopron Kistérségi Civil Konferenciát tartanak Sopronban a Sopron Kistérség Társadalmi Szervezeteinek Szövetsége az Egészségház Alapítvány, a Lachen Stiftung Alapítvány és az  Őszi Rózsa Kópházi Nyugdíjas Klub együttműködésével Sopronban, a Pannónia Szállóban konferenciát szervez.
A konferencia 2004. május 22 (szombaton) 13:30 órakor megnyitóval kezdődik, a részletes programot Közélet rovatunkban, illetve a Programajánlóban találjk.

Kapcsolódó cikk:
Sopron Kistérségi Civil Konferencia