CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2004. május 21., péntek 10:56


Díjkiosztó - megbízással


Kivetítőn a fotók

Díjkiosztó - megbízással


2004. május 20. Csütörtök - Egy helyszínen, egy rendezvény keretében zajlott az IBM cég két fontos eseménye. Budapesten is bemutatták az új szoftvermodellt, melyet New York államban, Somersben jelentettek be tíz nappal ezelőtt, s mely megoldás lehetővé teszi az alkalmazások és adatok elérhetőségét, bevezetését és felügyeletét úgy, hogy alkalmazható hagyományos asztali gépek és laptopok mellett az önkiszolgáló terminálokon, PDA-kon, illetve mobiltelefonokon is.

Az esemény résztvevői számítógépes szakemberek, újságírók - és ifjak voltak. Ez utóbbiak az egyetemista korosztályt képviselték. A budapesti MOM-Park egy különtermében ugyanis az új technológia bemutatása mellett (az előadók között volt Pál Ferenc szoftvertechnikai szakértő, Steward Oldroyd kormányzati és oktatási programmenedzser, illetve dr. Pataricza András, a BME docense) díjkiosztásra is sor került.

Kép a versenykiírásból

A kép forrása: www.ibm.com


2004. április 23-án 14 órától április 25-én 14 óráig zajlott Nagykanizsán, a Veszprémi Egyetem Kihelyezett Képzési Helyén az egyedülálló, kétnapos vidadal: a "Linux 48" IBM programozási bajnokság. A kitűzött programozási feladatot - térinformatikai rendszer felépítése, illetve internet alapú tudásbázis felépítésének alapkövetelményei - SuSE Linux operációs rendszeren, IBM Rational Rose, IBM DB2, IBM WebSphere és Eclipse kompatibilis szoftverekkel kellett elkészíteni. A diákok két korcsoportban, három fős csapatokban versenyeztek.

A kivetítőn láthattuk az emberpróbáló két nap során készült fotókat, melyek a hallgatókat a legkülönbözőbb helyzetekben, pózokban örökítették meg, nemkülönben a környezetet - számítógépes termek, tornaterem szivacslapokkal, hálózsákokkal -, érzékletesen elénk varázsolva az áprilisi verseny körülményeit, hangulatát.

Az oldott légkörben lezajlott díjkiosztót elegáns ebéd követte, melynek asztalainál a jövendő megbízók és megbízottjaik között már szakmai kérdések is jócskán terítékre kerültek. A két korcsoport első helyezettjei ugyanis a tárgyjutalmak mellett azonnali megbízást kaptak tényleges programozási feladat elvégzésére.

Sebők Lili