CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. május 24., hétfő 00:03


Budapesti vendégek jártak az Erdélyi Körben - Folytatódik a mûvészeti iskolák találkozója

Hírek, események

Budapesti vendégek az Erdélyi Körben Több mint negyven táncos, énekes érkezett Sopronba az Erdélyi Körhöz. A vendégek a Fövényverem utcai Erdélyi Házban néptánccal és -dallal, muzsikával köszöntötték soproni vendéglátóikat.
Kantó Tamás a Budapesti Székely Kör és Forrás Egyesület, és a Csillag Együttes nevében elmondta több Pest megyei Székely Körrel közösen keltek útra, azért, hogy az ország területén mûködõ több erdélyi kör között a Sopronban mûködõvel is megismerkedjenek.
A hagyományápolás és -õrzés területén megvalósuló együttmûködésre, élõ kapcsolatok kialakítására törekednek a budapesti és a pest környéki székely körök tagjai, akik a népi elõadások mellett, gyerektáboroztatást szerveznek, székely bálokat, könyvbemutatókat tartanak.

Képriport

 

Mûvészeti iskolák találkozója 2004. május 21-28. között zajlik a mûvészeti iskolák találkozója. A május 24-ei, hétfõi programban 13.30 órakor a Gyermek- és Ifjúsági Központban Berecz András elõadómûvész mûsora hangzik el. Belépõdíj: 100Ft

16.00 órakor Iskolai tanévzáró mûsort adnak a „Cinege” Mûvészeti Iskola és a Horváth József Mûvészeti Iskola tánctanszakos növendékei a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

18 órától Berecz András elõadómûvész lesz a rendezvény vendége a „Cinege” Mûvészeti Iskola grafika tanszakos növendékei munkáiból nyílt kiállításnak. ( vezetõk Magyar Mónika, Fodor Katalin).  A kiállítás május 27-ig tekinthetõ meg a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.