CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. május 24., hétfő 00:29


Rongálás a soproni Fidesz-iroda ajtaján

A Fidesz a történtek ellenére bízik a kulturált választási kampányban

Rongálás a soproni Fidesz-iroda ajtaján

    Vasárnap reggelre ismeretlenek betörték Sopronban a Szent György utca 6 szám alatti Fidesz-iroda ajtaján az egyik ablakszemet.
    Az eseményről a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Győr-Moson-Sopron megyei 7. számú választókerülete nevében Dr. Molnár Ágnes, választókerületi koordinátor vasárnap tartott rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be.

    Dr. Molnár Ágnes elmondta: Sopron történelmi belvárosában, a forgalmas helyen található, és a sokak által látogatott, Szent György utca 6. szám alatti választókerületi  iroda ajtaján egyik ablakszemet ismeretlenek betörték és azt leköpdösték.
    Dr. Molnár Ágnes a történtekhez hozzátette: Miután hallottak arról, hogy a szocialisták a külföldi kampánytanácsadója a választási kampányt háborúnak tekinti, egyrészt a Fidesz teljes mértékben elitéli azt, hogy bármely párt a soproni rongáláshoz hasonló módszerekhez folyamodjék a választási kampány során, másrészt nagyon reméli, hogy a soproni sajnálatos eset nem a meghirdetett ,,választási háború" része, és hogy nem folytatódik további atrocitásokkal, durva akciókkal.
    ,,A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség  Győr-Moson-Sopron megyei 7. számú választókerülete elérkezettnek látja azt a pillanatot, amelyben a választási háborúnak a rossz szellemét vissza kell végre parancsolni a palackba" - mondta Dr. Molnár Ágnes.
- Bíznunk abban és nagyon reméljük, hogy az MSZP, és az összes, választáson listát állító párt nyilvánosan elhatárolódik a Sopronban történtektől, és azt is reméljük, hogy  Sopronban, abban a városban, amelyben mindig is a hagyományosan kulturált közélet volt a jellemző, a jövőben is egy kulturált választási kampány folyik  - jelentette ki Dr. Molnár Ágnes, aki kérdésre válaszolva, a sajtót arról is tájékoztatta, hogy az eset kapcsán a Fidesz megtette a feljelentést, és a helyszínelés is megtörtént.
T.É.