CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. május 24., hétfő 20:34


Mûvészeti iskolák találkozója- EU-felkészítõ: A kereskedelmi szerzõdésekrõl- Hobbi biokertészkedés és ellenõrzött ökogazdálkodás- A L'art pour l'art társulat mûsora

Események, programok

Mûvészeti iskolák találkozója Május 25-én, kedden folytatódik a mûvészeti iskolák találkozója.
18 órakor a Horváth József Mûvészeti Iskola zenetagozatos növendékeinek koncertjére kerül sor a  „Cinege” Mûvészeti Iskolában (Petõfi tér 6.)
 Igazgató Horváth Rudolf

18.30 órakor a juhász és a bicska, a „Cinege” Mûvészeti Iskola színjáték csoportjának elõadása Vezetõ tanár: Farkas Gábor.
Édesanyám rózsafája – Gyere Kata táncba, a „Cinege” Mûvészeti Iskola nagycenki néptánccsoportjának elõadása. Vezetõ tanár: Szalay Katalin
Ej bella, bella, a „Cinege” Mûvészeti Iskola soproni néptánccsoportjának elõadása; vezetõ tanár: Fodor Katalin.
Süss fel nap, a  „Cinege” Mûvészeti Iskola soproni néptánccsoportjának elõadása; vezetõ tanár: Németh Kinga.
Babák -  klasszikus balett táncetûd, Grease, Chorus Line – musical-tánc; a  „Cinege” Mûvészeti Iskola 1. és 2. a. balett-tagozatos növendékeinek elõadása; vezetõ tanár: Gara Lídia
Jegyek válthatók, csak elõvételben 10-16 óráig a helyszínen,  „Cinege” Mûvészeti Iskola (Petõfi tér 6.), belépõdíj: 100Ft
A további részletes program a Programajánlóban.
 
EU-felkészítõ: A kereskedelmi szerzõdésekrõl  2004. május 26-án, szerdán, 10:00 órakor EU-felkészítõ: A kereskedelmi szerzõdésekrõl címû tréningre kerül sor a Hotel Sopronban (Sopron, Fövényverem u. 3.). Uniós tagságunk szükségessé teszi a kereskedelmi szerzõdésekkel kapcsolatos fogalmak átgondolását, helyes értelmezését. A Kereskedelmi és iparkamara és az ITDH közös felkészítõjének célja, hogy segítse a vállalkozók eligazodását.
A tréning néhány témája: Mit értünk hibátlan teljesítés fogalmán? Hogyan kell eljárnunk szerzõdésszegés esetén? Hogyan hat az importõrre, a gyártóra a termékfelelõsség egységes uniós alkalmazása?
A részvétel ingyenes. Jelentkezés: a Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamaránál, Kocsi Jánosnál (99/523-570).

Hobbi biokertészkedés és ellenõrzött ökogazdálkodás  2004. május 26-án, szerdán, 17:00 órakor hobbi biokertészkedés és ellenõrzött ökogazdálkodás témakörben tart elõadást  dr. Varga Mária, növényvédelmi szakember és Mikó Károly (Szemes Mûvek Jánossomorja)
A rendezvény helye a MTESZ székház (Széchenyi tér 2.), szervezõje a Castanea Környezetvédelmi Egyesület.

A L'art pour l'art társulat mûsora: Pucér nõk ruhában 2004. május 25-én, kedden, 19:00 órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban (Pro Kultúra Kht;  Sopron, Liszt Ferenc u. 1.) . a L'art pour l'art társulat elõadására kerül sor. A színlap ajánlása szerint: ,,Új színdarab! A L'art pour l'art Társulat megint valami eredetit alkotott! A Pucér nõk ruhában egybegyúrta az elõzõ estek elõnyeit: megtalálhatók benne a Winnetou úttörõ frissessége és bravúros dramaturgiája, a Három testõr és a jeti pikírt szemtelensége, a Brutális katicabogár "rémületes könnyedsége" és a Rigoletto avagy a rotterdami toronyõr elegánsan igényes magasröptûsége.
Megkockáztathatnánk azt a kijelentést is, hogy a Társulat ezzel a produkciójával tette fel sokéves munkássága "i" betûjére a pontot. Mivel azonban a munkásság szó nem tartalmaz "i" betût, elállunk ettõl a hasonlattól. Ha egy szóval kellene jellemeznünk e fergeteges színmûvet, megtennénk! "