CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. május 26., szerda 15:18


EP-kampány-Thürmer Sopronban:

,,A Munkáspárt az egyetlen magyar baloldali párt'

EP-kampány - Thürmer Sopronban: ,,A Munkáspárt az egyetlen magyar baloldali párt"

    Az egyetlen baloldali párt a Munkáspárt, amely a június 13-i, Európai Parlamenti választáson indul – jelentette ki Thürmer Gyula szerdán Sopronban. A pártelnök szerint a mai parlamenti pártok sem a kisemberek, sem a kisvállalkozók érdekeit nem képviselik majd Európában.
    Thürmer Gyula szerint a Medgyessy-kabinet becsapta az embereket, hiszen nem lehet a kormány baloldaliságáról és szociális érzékenységéről beszélni, amikor 250 forint a benzin, 200 forint a kenyér ára, és az Unió legmagasabb áfaterhe sújtja a lakosságot. A Munkáspárt elnöke úgy fogalmazott: “Ha a Munkáspárt ott van az Európai Parlamentben, akkor lesz egy baloldali magyar párt az Európai Parlamentben. A Munkáspárt az egyetlen magyar baloldali párt, amely a június 13-i válaszásokon indul.”
    A pártelnök hozzátette: az iraki katonai szerepvállalás és a drága államapparátus helyett az egészségügyre, a kistelepülések fennmaradására, és a felsőoktatás minőségének javítására kellene a pénzt költeni. Thürmer Gyula bízik benne, június 13-án pártja eléri az 5 százalékos küszöböt, és egy képviselőt küldhet majd az Európai Parlamentbe.

Tóth Anita Lilla
 
Fotó: munkaspart.hu