CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. május 26., szerda 20:43


Trianon Emléknap bevezetését kezdeményezik

Jobbik Magyarországért Mozgalom : ,,Csatlakozás után, választások előtt'

Jobbik Magyarországért Mozgalom : ,,Csatlakozás után, választások előtt"
Trianon Emléknap bevezetését kezdeményezik

     ,,Teljes az EU-val kapcsolatos tájékozatlanság az országban, a közeljövőben kiderül, hogy valójában milyen hozadékai vannak a csatlakozásnak" - jelentette ki Dr. Balczó Zoltán, a Jobbik Magyarországért alelnöke Sopronban.
    ,,Az elhamarkodott, rosszul letárgyalt, megalázó csatlakozás szerződését módosítani kell, az elkészülő Európai Alkotmányról pedig Magyarországon népszavazást kell kiírni, azért, hogy az a magyar emberek érdekei szerinti legyen." - hangzott el szerdán Sopronban a Jobbik nagygyűlésén, amelyen közel 25 fő vett részt a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola aulájában.

- A nemzeti létünket befolyásoló döntések nagy részét az EP fogja meghozni, aminek  következményeképpen elveszítjük a nemzeti szuverenitásunkat - figyelmeztetett a politikus, aki azt is hangsúlyozta, hogy a Jobbik képviselői kötelességüknek érzik, hogy szóljanak a Magyarországra az ,, EU bürokratikus-diktatórikus" rendszerében váró következményekről.
    Balczó Zoltán szerint a kérdés megoldását az jelentené, ha magyar társadalom a népszavazástól távolmaradva elutasítaná azt.
    A politikus az 1979 óta tartott EP-választások tapasztalataira hivatkozva fejtette ki, hogy ,,naivitás" a nagyobb ellenzéki párt részéről azt feltételezni, hogy a baloldal számára egy esetleges rossz eredménnyel járó EP-választás előrehozott választásokat erdményezne. Kifejtette: egy nemzeti, keresztény értékeket képviselő kormányra van szüksége az országnak, amelyhez – Balczó szerint – a magyar társadalomnak el kell utasítania az ,,EU sóhivatalt."
    Nagy Ervin, a Jobbik választmányi elnöke kiemelte: a Jobbik Magyarországért Mogalom kezdeményezi a Trianon Áldozatainak emlékére a Trianon Emléknap bevezetését, amellyel, – amint azt kifejtette –  a párt az értékelvű politizálás oldalán, ,, az önvédelem és a túlélés egyik lehetőségét" igyekszik megteremteni, ezért a javaslat nem kirekesztés - mondta. A politikus a bal- és jobboldali parlamenti pártokat egyaránt bírálva szólt az abortusztörvény módosításának szükségességéről, bírálta az iraki háborúban való magyar részvételt, szót emelt a szerinte tapasztalható médiaönkény ellen, és kifejezte egyet nem értését a jelenlegi és előző kormányok oktatáspolitikájával szemben.
T.É.