CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2004. május 27., csütörtök 15:46


Újabb verseny - honlap: elsejétől


Most kiírás!

Újabb verseny - honlap: elsejétől


Nemrégiben adtam hírt Önöknek, Kedves Olvasóim, arról, hogy kiosztották az IBM programozási verseny díjait. http://cyberpress.hu/article.php?id=9413 A mai napon újabb programozási verseny meghirdetéséről számolhatok be a számítástechnika, programozás iránt érdeklődőknek - de hogy szélesebb közönség fantáziáját is megmozgassam, mindjárt hozzáteszem: a mobiltelefónia rajongóinak is! Ez utóbbiak annyiban érintettek, hogy a programoknak mobiltelefonokra kell írattatniuk, tehát van rá esély, hogy amit a számítástechnikában jártas hölgyek és urak megalkotnak, előbb-utóbb megjelenik telefonjaikon!

Negyedik alkalommal került sor a mai napon Budapesten a Sun Fejlesztői Konferencia megrendezésére, mely 500 fő részvételével zajló egésznapos rendezvény. Ennek keretében a Sun és a Nokia közös Mobil Java Fejlesztői Versenyt hirdet. Magyar állampolgárok és Magyarországon bejegyzett cégek vehetnek rajta részt olyan saját fejlesztésű, saját szellemi tulajdont képező, mobilkommunikációs rendszereken működő J2ME/J2EE kliens-szerver alkalmazással vagy játékkal, amely kereskedelmi forgalomban nem kapható.

A pályaművektől elvárt, hogy 1: kreatívan használják a mobil hálózatokban rejlő lehetőségeket, 2: kliens oldaluk megfeleljen a Java Technology for the Wireless Industry specification (JSR-185) szabványnak, 3: szerver oldaluk pedig a J2EE 1.4 szabványnak és 4: magyar nyelvű felülettel rendelkezzenek.

A részvételi szándékot 2004. július 1-éig kell jelezniük a javaverseny@sun.com e-mail-címen, a beküldési határidő pedig 2004. szeptember 1. A szeptemberben tartandó eredményhirdetésen rendkívül értékes Sun szerver, munkaállomás, fejlesztői szoftvercsomag vár a díjazottakra, s a Hírközlési Minisztérium százezer forint nagyságrendű különdíja, valamint további értékes nyeremények. A versennyel kapcsolatos további információkért a www.javaverseny.hu web-oldalra érdemes ellátogatni, mely oldal június elsejétől működik.

A kihirdetés időben nagyon-nagyon jól célzottan történt - véleményem szerint -, hiszen az érettségik, felsőoktatási vizsgák után kitör a nyári vakáció, és remélhetőleg a stresszmentes napok jobbnál jobb, kitűnő pályaművek születését teszik lehetővé. Csak el ne felejtsék a versenyen indulni szándékozók: július elsejéig jelentkezniük kell!!

Én máris szurkolok, hogy régiónkból nem is egy díjazott legyen az indulók között!! Mert indulni ugye indulnak?!



A kép forrása: www.sun.com

Sebők Lili