CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. jĂşnius 02., szerda 16:17


Brit-Magyar műemléki szeminárium Fertődön- 100 óra zene: Guiness-rekord-kísérlet a Deák téren- Nyári Moziklub a Széchenyi István Városi Könyvtárban- Pályázatírók Klubjának ülése

Hírek, események

Brit-Magyar műemléki szeminárium Fertődön Az UK Trade and Investment – a budapesti Brit nagykövetség kereskedelmi Osztályán keresztül – a Kulturális örökségvédelmi Hivatallal és a Műemlékek Állami Gondnokságával együttműködésben kétnapos szemináriumot szervez a kulturális örökségről és turizmusról. Fertődön az Estreházy-kastélyban tartandó szeminárium célja fórumot biztosítani az ágazat brit és magyar kulcsszereplőinek, hogy megvitathassák az üzleti tervezés és a PPP finanszírozás kérdéseit, a regionális kulturális turisztikai stratégiák kidolgozását, a műemlékek prezentációját és interpretációját, az oktatási programokat, valamint a történelmi házak kínálta eseményszervezési lehetőségeket.
A szemináriumot holnap délelőtt John Nichols brit nagykövet és Hiller István kulturális miniszter nyitja meg.

100 óra zene: Guiness-rekord-kísérlet a Deák téren A Mckora zenekar, amely a Zalakarosi Régió Zöldjei környezetvédő szervezetnek tagja, Guiness-rekordot kíván felállítani úgy, hogy 2004. június 2. és 6. között folyamatosan 100 órát zenél. Az első 50 órát egy busz fedélzetén tölti a zenekar, miközben körbeutazzák a Dunántúlt  a Zalakaros-Keszthely-Zalaegerszeg-Győr-Sopron-Szombathely-Veszprém-Székesfehérvár-Komárom-Esztergom-Dorog-Tatabánya-Budapest útvonalon, a második 50 órát Budapesten a Lánchíd pesti hídfőjénél  zenélik át.
Sopronban 2004. június 3-án játszanak 12 és 13 óra között a Deák téren. A városban adott koncert ideje alatt ingyen osztogatja a zenekar az érdeklődőknek saját CD-jét.

Nyári Moziklub a Széchenyi István Városi Könyvtárban 2004. június 3-án, csütörtökön, 15:00 órakor a Nyári Moziklub keretében  a Széchenyi István Városi Könyvtárban ( Sopron, Pócsi u. 25 ) Stanley Kubrick filmjét, a Tágra zárt szemek című 1999-ben készült alkotását vetítik. A további programok során június 10-én, az Acéllövedék (1987), június 17-én, a Ragyogás (1980), június 24-én, a Berry Lyndon (1975) című filmeket vetítik le.

Pályázatírók Klubjának ülése 2004. június 3-án, csütörtökön, 17:00 órakor tartják a Pályázatírók Klubjának ülését. Téma: Pályázati lehetőségek vizsgálata egy konkrét eset kapcsán. Időpont: 2004. június 03. csütörtök 17 óra Helyszín: Sopron, Deák tér 14. Az ülés nyilvános, a részvétel ingyenes. További információt ad: Kocsi János.