CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. június 03., csütörtök 08:37


EP-kampány: Dávid Ibolyát, a pártszövetség együtt várja vasárnap Sopronba

MDF-MDNP szövetség

EP-kampány: Dávid Ibolyát, az MDF és MDNP együtt várja Sopronba

Június 6-ra Dávid Ibolyát Sopronba várják. Ezt az MDF és MDNP helyi szervezeteinek két elnöke a tegnap a soproni MDF-székházban közös sajtótájékoztatón jelentette be.
Borbély József (MDF) ismertette Dávid Ibolya tervezett soproni programját, amelynek része lesz egy soproni városnézés, a Páneurópai piknik sopronpusztai helyszínén tett látogatás, illetve koszorúzás az áttörés emlékművénél, majd a sopronkőhidai rabtemetőben hajtanak fejet ,,a vidék 301-es parcellájánál", az 56 után kivégzett mártírok nyughelyénél.
 

Oszvald Ferenc, Payer Erzsébet, Borbély József

A sajtótájékoztatón Payer Erzsébet, a Magyar Demokrata Néppárt helyi elnöke az Magyar Demokrata Fórummal való együttműködésről szólt. Payer Erzsébet emlékeztetett arra: a Békejobb idején már volt a két pártnak közös programja. Az  MDNP szombaton tartott  országos tisztújító küldöttgyűlésének határozatait is ismertette Payer Erzsébet, amelynek része a MDF-vel való szövetség újbóli megerősítése. Az ország mesterséges politikai kettészakítására való törekvéseket elfogadhatatlannak, a jobbközép választási-, vagy kormányzati esélyeit kockáztatónak tartja az MNDP, amely véleményének az elnök asszony is hangot adott.
A válaztási felkészüléssel kapcsolatban Oszvald Ferenc a helyi MDF kampánykoorinátora beszámolt arról, hogy a két párt több száz kopogtatócédulát adott le, és arról is tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a középjobb-jobboldal pártszövetség minden soproni szavazókörbe tud képviselőt delegálni. A továbbiakban beszámolt az EU-csatlakozás és magyar kultúra viszonyáról tartott közelmúltbeli sikeres soproni rendezvényről. A vidék Magyarországára is figyelmet fordít az MDF, ezért a jövő héten Harkán kampányolnak.
Oszvald Ferenc arról is beszámolt, hogy a plakátozás kérdésében megállapodás történt a város és a pártok között, ami azt jelenti, hogy kulturált módon sikerült az adott keretek között megoldani a pártoknak a plakátokon keresztüli jelenlétét.

T.É.