CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. június 03., csütörtök 08:46


Országos Tisztifõorvosi Konferencia- Tündérvilág barokk táncjáték- Emlékezés a trianoni békeszerzõdésre- A Széchenyi István Gimnázium Gálamûsora- A 75. Ünnepi Könyvhét: Fidelissima-hangverseny

Hírek, események

Országos Tisztifõorvosi Konferencia Ötödik alkalommal rendezik meg Sopronban a tisztifõorvosok országos konferenciáját, amelynek fõ témakörei között a daganatos betegségek szûrése és az egészségvédelmi akciók szerepelnek. A jövõben nagyobb hangsúlyt kapnak a lakossággal való közvetlen kapcsolatteremtést elõsegítõ tájékoztatók, az egészségmegõrzõ, betegségmegelõzõ, párbeszédre épülõ akciók- hangsúlyozták a konferencián.

Tündérvilág barokk táncjáték  2004. június 3-án, csütörtökön, 19:00 órakor „Hogy Eszterháza magát csudává tegye” - Román Sándor: Tündérvilág - táncest az Esterházy-kastély télikertjében ExperiDance és Eszterháza produkció.

Emlékezés a trianoni békeszerzõdésre A Soproni Erdélyi Kör szervezésében a trianoni békeszerzõdés megkötésének évfordulóján emlékezést tartank június 4-én, pénteken, 18.00 órakor a soproni Barátság Parkban a Millenniumi Emlékmûnél. Beszédet mond ifj. Sarkady Sándor helytörténész, és Ivanics Ferenc, a Gyõr-Moson-Sopron megyei Közgyûlés alelnöke. Köremûködnek: Bálint Márta színmûvész, Halász éva, Juhász Vivien tanulók. Tárogatón játszik: Riedl Ervin.
A megemlékezést követõen a résztvevõk a hagyományok szerint, a Hûségzászlóhoz vonulnak a Barátság park-Béke u. -Batsányi u. - Deák tér - Mátyás király utca - Széchenyi tér -Hûségzászló útvonalon.

A Széchenyi István Gimnázium Gálamûsora 2004. június 4-én, pénteken, 16:00 órakor tartják a Széchenyi István Gimnázium Gálamûsorát a Gyermek és Ifjúsági Központban ( Sopron, Ady Endre u. 10.).

A 75. Ünnepi Könyvhét: Fidelissima-hangverseny A 75. Ünnepi Könyvhét alkalmából pénteken, június 4-én, 18.00 órakor a Széchenyi István Városi Könyvtár (Sopron, Pócsi u. 25 )  udvarán a Fidelissima Vegyeskar ad koncertet. Vezényel: Arany János.