CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2004. június 06., vasárnap 20:15


Diákok fotókiállítása a kollégiumban

Diákok fotókiállítása a kollégiumban

Berzsenyis diákok újabb kiállítása nyílott a közelmúltban a Berzsenyi Dániel Gimnázium Kollégiumának közösségi termében.
A Líceum dísztermében márciusban már bemutatkozott két licista diák, Bencze Gergő és Tóth Zsombor állította ki újból fotóit.

Bencze Gergő és Tóth Zsombor a rendhagyó kiállításmegnyitón maguk is beszéltek arról, hogy hogyan kezdtek el fotózni.

A kiállításmegnyitón Reisch György lelkész elmondta az alkotó diákok mindig örömöt jelentenek az iskolának, a nevelőknek és diáktársaiknak. Alkotásukon keresztül azt mutatják meg, ahogyan ők maguk látják a világot.

Reisch György, lelkipásztor, kollégiumi nevelőtanár, akinek ötlete nyomán a kollégiumban is bemutatkohatnak az alkotó diákok.

A rossz alkotás tönkreteszi, elrontja a maga körüli világot, a jó alkotás pedig, mindig teremtő jellegű, és Istennel való közös munka is egyben, amely a nézőt és alkotót egyaránt elindítja Isten felé. - mondta Reisch György.

A kiállításmegnyitó egy másik eseménynek is alkalma volt: Jenny angoltanár búcsúzott el a kollégistáktól. Az Egyesült Államokból érkezett tanár két évett töltött a líceumban, és láthatóan nehéz szívvel vett búcsún az esti áhitat keretében, amelyet ő maga tartott, és amelyben egyetlen fontos üzenetet tartott arra érdemesnek, hogy hátrahagyjon volt tanítványainak: a Jézus Krisztusban való hitet és bizalmat.

Jenny Moffit jól érezte magát Sopronban a Berzsenyiben

A tárlat június 12-ig látható a Mátyás király utcai kollégium épületének negyedik emeletén.

Kapcsolódó cikk:
Diákok tárlata - Újabb ,,kiállítóterem" az alkotókedvű berzsenyiseknek
Diákok fotói a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceumban
T.É.