CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2004. június 07., hétfő 12:02


Tóth Mihály - Gólkirály

Focinapló - 2004. május

Focinapló - 2004. május

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

május 2. Az olasz bajnokság véghajrája idén is csúcsrangadón dõlt el, a listavezetõ Milan otthon 1:0-ra legyõzte a Roma csapatát, ezzel megszerezte a bajnoki címet. Ezt a tényt a római ultrák nehezen dolgozták fel, a mérkõzés lefújása után a városban és a stadion körül is órákig tartottak az incidensek.

május 6. Németországban a Werder Bremen semmit sem bízott a véletlenre. Elõbb 6:0-ra elgázolta a Hamburg csapatát, majd Münchenben is legyõzte 3:1-re az üldözõ Bayern München gárdáját, ezzel a kupagyõzelem mellé némi meglepetésre bebiztosította az idei bajnoki címet.

május 19. Göteborgban rendezték idén az UEFA kupa döntõjét. A mérkõzés játékvezetõje a mindenki által elfogadott és tisztelt Collina volt, ennek ellenére a Valencia ellen 2:0-ra elvesztett döntõ után az Olimpique Marseille vezetõi és játékosai éles kritikával éltek a játékvezetõvel szemben.

május 22. Néhány nappal az UEFA-kupa elhódítása után az egész szezonban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Valencia megnyerte a spanyol bajnokságot is. A sztárokkal teletûzdelt Real Madrid teljesen összeomlott, végül csak a 4. helyen végzett. Franciaországban – régóta példátlan módon - immáron harmadik éve az Olimpique Lyon lett a befutó.

május 26. Ezúttal Gelsenkirchenben rendezték a Bajnokok Ligája fináléját, melyet a nagyok kiesése után idén két viszonylagos meglepetéscsapat vívott. A mérkõzés elég egyoldalú játékot hozott, a Porto 3:0-ra lefocizta a gyenge napot kifogó Monacot.

május 27. A tavalyihoz hasonlóan az idén is a végsõkig kiélezett volt a magyar bajnoki véghajrá. Végül a kupagyõzelem mellett (az így UEFA-kupában induló Kispest ellen) a bajnoki címet is a Ferencváros hódította el, hajszállal az Újpest (UEFA-kupa) és a Debrecen elõtt. A Sopron (a Haladás mellett) az Intertoto Kupában indulhat, mivel kiemelkedõen tetszetõs szezont produkálva az 5. helyen futott be, emellett a gólkirály (Tóth Mihály – 17 gól) is a soproni csapatból került ki.