CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. jĂşnius 08., kedd 08:32


Tudomány és kereszténység: ellentmondás vagy szintézis?-Tájak-Korok-Múzeumok ülése- Ülésezik a Sopronért Baráti Társaság- Bérlők fóruma- Gösser-Természetfotók- Tündérvilág barokk táncjáték Fertődön

Események, programok

Tudomány és kereszténység: ellentmondás vagy szintézis? 2004. június 9-én, szerdán, 18:00 órakor a Tudomány és kereszténység: ellentmondás vagy szintézis? címmel rendezett előadássorozat keretében Dr. David Cook: Modern bioetika: mi az emberi lény? előadása hangzik el.  Július 10-én, csütörtökön 18 órakor Dr. William Lane Craig: Az ősrobbanás elméleten túl: korunk asztrofizikai kozmogóniája Istenre mutat? előadására kerül majd sor.  Az előadások nyilvánosak, magyar tolmácsolással, helyszínük a Soproni TIT előadóterme, a MTESZ-székház II. emeletén (Széchenyi tér 2.).

Tájak- Korok- Múzeumok összejövetele 2004. június 9-én, szerdán, 17:00 órakor a Tájak- Korok- Múzeumok összejövetelét tartják a Gyermek és Ifjúsági Központban  ( Sopron, Ady Endre u. 10.).

Ülésezik a Sopronért Baráti Társaság Sopronért Baráti Társaság 2004. június 10-én, csütörtökön 17.00 órakor a soproni MTESZ Székhzban (Sopron, Széchenyi tér 2.) tartja ülését a Sopronért Baráti Társaság, amelyen a társaság vendége lesz Szabó Miklós, a Castanea Környezetvédelmi Egyesület társelnöke, akivel az együttműködési lehetőségekről folytat majd megbeszélést a baráti társaság.

A soproni bérlők fóruma A Soproni Önkormányzat stratégiája a saját tulajdonú, nem lakás célú ingatlanok bérbeadásával kapcsolatban címmel fórumot tartanak a 2004. június 10. csütörtök 17 órakor a Kereskedelmi és Iparkamarában (Sopron, Deák tér 14). Vendég: Dr. Berta Árpád, A nem lakás célú ingatlanok hasznosítására alakult bizottság tagja.

Gösser Természetfotó pályázatának nyertes képeinek kiállítása a soproni  Fő téren június 7 - 16 között  Országos vándorútra indulnak a tavaly nagy sikerrel megrendezett Gösser Természetfotó pályázatának nyertes képei. A pályázatra közel 13000 pályamű érkezett, melyekből a kiállítás 12 helyszínén alkalmanként 40-45 darab kép tekinthető meg.
A Gösser tavaly indította először a nagy érdeklődést kiváltó internetes Természetfotó pályázatát. A versenyre amatőr fotókkal lehetett pályázni, de a beérkezett pályaművek kiemelkedő minősége meglepte a szakmai zsűrit is. Hat kategóriában hirdetettek első három helyezettet, valamint egy fődíjat és egy különdíjat is kiosztottak. A közönségszavazás eredményeként pedig, még egy közönségdíjat is odaítéltek.

Tündérvilág barokk táncjáték - „Hogy Eszterháza magát csudává tegye”   2004. június 10-én, csütörtökön, 19:00 órakor a fertődi Esterházy-kastélyban Román Sándor: Tündérvilág - táncest az Esterházy-kastély télikertjében, ExperiDance és Eszterháza produkció. Információ: Esterházy-kastély, telefon.: 99/537-640 Karácsony Ágnes.