CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. június 10., csütörtök 14:08


Az Ikva Rádió hírei


Osztrák tervek szerint a Dunából kellene vizet vezetni az alacsony vízállás miatt a Fertõ-tóba. A víz egy csatornán keresztül Parndorf-nál kerülne a tóba; a beruházás 30 millió Euróból 2007-ig valósulhat meg. Magyar vízügyi szakemberek szerint az elképzelés egyelõre sem szakmailag, sem anyagilag nem támogatható.

Sopronban és környékén kétszer annyi fertõzött kullancs található, mint átlagosan a világ többi részén. Veszélyes területek a szárhalmi erdõ, a Kis-Tómalom és a brennbergi völgy. Kirándulás elõtt fontos a megelõzõ óvintézkedés, illetve a tüzetes önvizsgálat. A 24 órán belül szakszerûen eltávolított kullancs nem okoz megbetegedést.

Térségükben is megkezdõdött a parlagfû irtása, melyet még a júliusi virágzás elõtt meg kell kezdeni. A közterületeken, a zöld növények nyírásával együtt a városüzemeltetés munkatársai végzik el ezt a feladatot. A magánterületeken azonban mindenkinek magának kell gondoskodni a parlagfû irtásáról.

A megyei választási iroda tájékoztatása szerint az Európai Parlament képviselõinek választásán szavazni a szavazás napján, 2004. június 13-án 6 órától 19 óráig lehet. A szavazólapon az Országos Választási Bizottság által nyilvántartásba vett és általa kisorsolt sorrend szerint szerepelnek a jelölõ szervezetek. Az EP tagjainak választásán szavazni érvényesen egy jelölõ szervezet listájára lehet. A szavazólapon a jelölõ szervezet által bejelentett sorrendben a listán induló annyi jelölt neve szerepel, amennyi a megválasztható képviselõk száma.

Noha a visszalépés gondolata is felvetõdött, a Matáv Sopron tulajdonosai végül úgy döntöttek: a csapat elindul az UEFA-Intertotó-kupában. Az FK Teplice elleni párharc elsõ meccsét Sopronban rendezik június 19-én 20.30 órától, a visszavágót 27-én, 17 órakor vívják a cseh városban.