CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. június 11., péntek 13:54


Vándorló képek

Vándorló képek

    Országos vándorútra indultak a tavaly nagy sikerrel megrendezett Gösser Természetfotó pályázatának nyertes képei.
    A pályázatra közel 13000 pályamű érkezett, melyekből a kiállítás 12 helyszínén alkalmanként 40-45 darab kép tekinthető meg.

    A cég tavaly indította először a nagy érdeklődést kiváltó internetes Természetfotó pályázatát. A versenyre amatőr fotókkal lehetett pályázni, de a beérkezett pályaművek kiemelkedő minősége meglepte a szakmai zsűrit is. Hat kategóriában hirdetettek első három helyezettet, valamint egy fődíjat és egy különdíjat is kiosztottak. A közönségszavazás eredményeként pedig, még egy közönségdíjat is odaítéltek.
    A zsűri elnöke Korbély Attila, a Magyar Természetfotó Szövetség Elnöke elmondta:
„Nagy örömömre szolgált, hogy rengeteg, igen színvonalas fotó érkezett a pályázatra. Őszintén szólva nehéz volt kiválasztani a legjobbakat. Az internet nagyszerű fórum a pályázat megrendezésére, de nagyon jó ötletnek tartom a vándorkiállítást is, mert így a nagyközönségnek is lehetősége nyílik megismerni az alkotásokat.”
    A kiállítás 2004. május 28.-tól október 1.-ig járja az országot és összesen 12 nagyvárosba, megyeszékhelyre látogat el. A fotókat minden helyszínen az adott város legforgalmasabb terén, parkjában állítják ki mintegy 100 négyzetméternyi területen, ahol 10-11 napig naponta 24 órában lesznek látogathatóak a képek. Minden helyszínen kiállítják a díjazott alkotásokat, valamint a zsűri által kiválasztott néhány további professzionális minőségű fotót is.
    A nagy sikerre való tekintettel a cég idén is meghirdeti az internetes fotópályázatát. A tavalyi év tapasztalatai alapján sok újdonsággal és egyéb szolgáltatással bővítette a honlapot. A pályaműveket 2004. szeptember 31-ig lehet beküldeni a www.gosser.hu honlapon. A legjobb képek beküldőire ismét értékes nyeremények várnak.

A június 7 – 16 közötti időpontban Sopronban a Fő téren látható az országos vándorkiállítás, amelynek legközelebbi helyszínei:
2004. június 17 – 28.:  Szombathely – Fő tér
2004. június 29 – július 8. : Pécs – Széchenyi tér
2004. július 9 – 22. Székesfehérvár – Alba Plaza előtti tér
2004. július 23 – 31. Kapolcs