CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. június 14., hétfő 10:20


Pannon barátság: Soproni művészek nagymartoni kiállítása

Pannon barátság: Soproni művészek nagymartoni kiállítása

    A nagymartoni Galerie Schinner kiállítótermeiben Dorosmai Erzsébet, Török-Horváth Bernadett és Puli-Horváth Ferenc közös tárlata nyílott.
    Nem csak hangzatos cím a Pannonische Freundshaft, azaz a múlt héten Nagymartonban (Mattersburg) nyílt közös tárlat Pannon barátság címe, hanem valódi, személyes művész-barátságok révén jött létre a két soproni és egy magyar származású, burgenlandi művész munkáiból.

Dorosmai Erzsébet, Puli-Horváth Ferenc, Török-Horváth Bernadett
és meghívói, vendéglátóik a megnyitón

Köszöntőjében a galéria nevében Julia Schinner a régió múltjáról, jelenéről és jövőjéről szólt. ,,A művészet sohasem ismert határokat" - mondta, amit bizonyít a kismartoni hármas kiállítás is, mint ahogyan az a szoros kapcsolat is, amely az évtizedekig húzódó határok ellenére – gyakran éppen a műészeteknek köszönhetően –mindig is elő valóságként hatott a határ két oldalán élők között, az élet több területén.

A Galerie Schinner (Michael Koch Strasse 2.) három kiállítótermében, több mint ötven érdeklődő jelenlétében Dietmar Baurecht, a burgenlandi regió alkotóinak menedzsmentjével foglalkozó társaság vezetője az alkotás folyamatáról is beszélt, amely során a művész alakítja, átalakítja környezetét. Ennek a művészi eszközökkel történő valóság-átlényegítésnek és a gazdasági folyamatok révén történő változásoknak a közös pontjainak keresését is fontosnak találta a megnyitót tartó Dietmar Baurecht, azért, hogy a művészet minél inkább elfoglalhassa a társadalomban méltó helyét.

Dorosmai Erzsébet pasztell- és kollázs munkákat, Török-Horváth Bernadett akvarelleket, az Ausztriában és Amerikában élő, magyar származású Puli-Horváth Ferenc erős színkontrasztokra épülő, jellegzetes, textiles irányultságát is jelző képeket mutat be.

A tárlaton, amelyen a ,,szomszédok" igen nagy barátsággal fogadták a soproni művészeket, köszöntőt mondott Josef Reisner, Nagymarton alpolgármestere.

A tárlat szerdától-vasárnapig várja a látogatókat 16-19 óra között.

T.É.