CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. jĂşnius 15., kedd 11:40


Negyvenhetedszer

Június 18-án kezdődik a Soproni Ünnepi Hetek (SÜH) idei rendezvénysorozata.

Június 18-án kezdődik a Soproni Ünnepi Hetek (SÜH) idei rendezvénysorozata.

A látványos és különleges produkciókkal tarkított rendezvények programkínálatát mutatta be Horváth Zoltánné a Pro Kultúra Kht. kulturális igazgatója és Horváth Elvira programszervező a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális központban tartott pénteki tájékoztatóján.

A szervezők elmondták: az első hétvégén a hagyományosan megrendezett népművészeti kirakodóvásár hangulatához igazították a megnyitó programjait, így láthatja az érdeklődő közönség a Rajkó zenekar "Virtuóz varázs" produkcióját , és első alkalommal a  budapesti Tűzmadarak bemutatóját.
Idén is a tavalyihoz hasonló, negyvenmilliós költségvetésből - amely tartalmazza a 12 milliós önkormányzati, 3 milliós Nemzeti Kulturális Alap és 2 milliós nyári szabadtéri színház számára biztosított állami támogatást -  rendezi meg a Kht. a soproni és barlangszínházi  programokat.

A közel egy hónapos rendezvénysorozat kulturális seregszemléjén  régizenei fesztivál és kurzus,   barlangszínházi opera és operettelőadások, a Petőfi színházban előbemutató, koncertek, kiállítások, vásári komédia, magyar és nemzetiségi folklórműsorok sportrendezvények, az eseménysorozatba beintegrálódott VOLT fesztivál, a TIT soproni szervezetével közösen ismeretterjesztő előadások szerepelnek. A rendezvényeken olyan újonnan résztvevő, vagy visszatérő hírességeket láthat a közönség, mint Tokody Ilona, Gregor József, vagy Malcolm Bilson.
Horváth Zoltánné beszámolt arról, hogy a Fertőrákosi Barlangszínház működésének biztosításához elengedhetetlenü szükséges felújításokat állami támogatás hiányában a Kht. saját költségvetéséből megoldotta, ugyanakkor a férőhelyek korlátozott száma miatt kevesebb előadás finanszírozását tudják megoldani. A kulturális igazgató örvendetesnek nevezte, hogy idén a Petőfi színházzal együtt gesztusként a nyugdíjasok felé, meghívót küldtek a színházi bemutatóra a nyugdíjas kluboknak.

A cyberpress kérdésére Horváth Zoltánné elmondta: a július 11-ei  zárással nem fejeződik be a Kht. nyári kínálata, a partnerszervezetekkel együtt, egész nyár folyamán biztosítanak tartalmas programokat a pihenni, kikapcsolódni vágyóknak.

tsz

kapcsolódó cikkek: Soproni Ünnepi hetek 2003
                               Soproni Ünnepi Hetek 2004 - Letölthető részletes program