CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. jĂşnius 15., kedd 22:36


Téma: az ominózus ,,beintés' és annak a tévéfelvétele

A Fidelitas kérdései és helyi televízió válaszai

Téma: az ominózus ,,beintés" és annak a tévéfelvétele

    A Sopron Városi Televízióban kétszer is bemutatott vágatlan közvetítés, majd annak egy, a Hír Televízó által bemutatott részlete tárgyában tartott sajtótájékoztatót a Fidelitas Soproni Szervezete a tegnap a Sopron Városi Televízió Frankenburg utcai székháza előtt.

    Pongrácz Nóra és Rácz Richárd alelnökök a Fidelitas nevében azt kifogásolták, hogy mint ő maguk állították: a Sopron Városi Televízió ,,több országos tévécsatorna  kérésére sem volt hajlandó  eladni azt az ominózus felvételt", amelyen Medgyessy Péter miniszterelnök a  soproni  június 8-ai politikai nagygyűlésén  az őt kifütyülőknek,  ,, úgymond: beintett."
    A Fidelitas feltette azt a kérdést, hogy a felvételt megvenni szándékozó tévécsatornákat miért irányította a helyi televízió a Miniszterelnöki  Hivatalhoz?
    Ugyanakkor a Fidelitas helyi alelnöke azt is kijelentette, hogy a felvételen rögzített gesztus ,,nem miniszterelnökhöz méltó viselkedés."

    A Sopron Városi Televízió  vezetője eletronikus levélben történt megkeresésünkre válaszolva a tegnap esti Krónika és a ma esti Krónika című műsorra hívta fel a figyelmünket, amelyben a televízió álláspontjának adott hangot a szerkesztőség.
    A Sopron Városi  Televízió Krónikájában a Hírek minden áron? címmel elhangzott összeállításban a miniszterelnöki beszédet tartalmazó anyaggal kapcsolatban elhangzott: a helyi televízióhoz az anyaggal kapcsolatban semmilyen hivatalos írásbeli megkeresés nem érkezett. A telefonos érdeklődésre azért irányították a MEH-hoz a telefonálót, mert  tudomásuk szerint a városi televízión  kívül a helyszínen a MEH stábja forgatott még. A Sopron Városi Televízió a Fidelitas-sajtótájkoztató kapcsán, többek között, azt is kijelentette, hogy a Hír TV-hez jogosulatlanul került anyaguk és annak bemutatása, illetve továbbadása ügyében megtette a megfelelő jogi lépéseket.

T.É.