CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. június 17., csütörtök 00:39


Megyei vitanap Győrött

Székely György, a GKM Turisztikai Hivatalának vezetője mutatja be a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiát

Megyei vitanap a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiáról

A Győr-Moson-Sopron Megyei Idegenforgalmi Egyeztető Fórum (MIDEF) keretében megyei vitanapot tartanak június 17-én 10.00 órai kezdettel Győrött, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. A program keretében Székely György, a GKM Turisztikai Hivatalának vezetője mutatja be a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiát. A rendezvény házigazdája Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke lesz.

Az előzményekhez tartozik,  hogy a Turisztikai Hivatal és a Magyar Turizmus Rt. munkatársaiból álló munkacsoport elkészítette a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia munkaváltozatát, melyet az Országos Idegenforgalmi bizottság társadalmi vitára alkalmasnak tartott. Ennek keretében és céljából szerveződött a csütörtöki győri program. A NTS megtalálható a www.gkm.hu weboldalon, a Turizmus menüpont alatt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, Győr és Sopron Megyei Jogú Város, továbbá Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Fertőd Város Önkormányzata, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 1998. április 22-én megalakította a Győr-Moson-Sopron Megyei Idegenforgalmi Egyeztető Fórumot (MIDEF). A testület létrehozásával az alapító szervezeteknek az volt a célja, hogy a megye turisztikai aktivitásának, piaci részesedése növekedésének érdekében kollektívan készítsék elő és valósítsák meg az összehangolt megyei idegenforgalmi marketing tervet.
P.Z.