CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. jĂşnius 19., szombat 13:30


Inkubátorház - bokréta ünnepség

INKUBÁTORHÁZ

bokréta ünnepség

Negyven százalékos készültségű a soproni Innovációs és Technológiai Központ. Az 1,2 milliárd forintos beruházás a Phare CBC, a Gazdasági Minisztérium, valamint az Európai Unió támogatásával várhatóan az év végére készül el – hangzott el a pénteki bokrétaavató ünnepségen.

Ez év februárjában kezdődtek az Inkubátorház építési munkálatai a soproni Ipari Parkban. Első ütemben az 1800 négyzetméter alapterű, háromszintes épületrész készül el. A létesítmény legmagasabb pontján pénteken ünnepélyes keretek között helyezték el a bokrétát. A szakemberek szerint az Inkubátorház Sopron tudományos életében, idegenforgalmában és a szolgáltatóiparban hozhat fejlődést.
Az önkormányzat a várost kiszolgáló egységeket kíván költöztetni a házba. Walter Dezső polgármester az ünnepségen elmondta: az önkormányzat munkacsoportot alakított, akiknek az a feladata, hogy a cégek betelepülését segítsék. Hozzátette: egy városüzemet terveznek az Inkubátorházba, ahová egyebek mellett beköltözne a Vízmű, a Gázmű, az Édász Rt.
A soproni Innovációs és Technológiai Központ három épületrészből álló, összesen 3800 négyzetméter alapterületű új létesítményét a tervek szerint novemberben avatják.

Tóth Anita Lilla