CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. június 21., hétfő 09:12


Tanterem az iskolaigazgató emlékének Harkán- Soproni Rendészeti Szakközépiskola: utolsó kibocsátó és eskütétel- Évzáró a egyetemen

Hírek, események

Tanterem az iskolaigazgató emlékének Harkán 1960 és 1965 között állott a harkai, –az egykori magyarfalvi – általános iskola élén Szájer József iskolaigazgató, akirõl tantermet neveztek el , és akinek emlékére a hét végén emléktáblát is avattak a Harkai Általános Iskola falán.
Az eseményen részt vett Dr. Szájer József, a térség választott országgyûlési képviselõje, az egykori biológia-földrajz szakos tanár, és iskolaigazgató fia.
- A pedagógusi munka a legszebb, mert a jövõben él tovább: a tanítványok tudásában és emlékezetében - mondta az országgyûlési képviselõ, aki a kivételes alkalmak közé sorolta azt, amikor a pedagógus apának kijáró tisztelet és köszönet mellett a személyes harkai emlékeit is felidézhette.
Az országgyûlési képviselõ rra is rámutatott, hogy szükséges támogatni a kis települések iskoláit, amelyek ,,a települések továbbélésének kulcsai", erre fontos felhívni a figyelmet, manapság, amikor a kis iskolák ,,elsorvasztása van napirenden, ami ellen mindent meg kell tenni."
Az eseményen részt vett Dr. Hargitai László, a település alpolgármestere.
Szombaton Dr. Szájer József Egyházasfalun résztvett azon az ünnepségen, amelyen a helyi iskola Simonyi Károlynak, az ismert Kossuth-díjas humanista tudósnak, a 20. század egyik utolsó polihisztorának nevét vette fel, és amelyen a tudós mellszobrát is felavatták. Dr. Szájer József, országgyûlési képviselõt rokoni szálak fûzik Simonyi Károlyhoz.

Soproni Rendészeti Szakközépiskola: utolsó kibocsátó és eskütétel Rendõr- és határõr végzõs tanulók kibocsátásának utolsó ünnepségét tartották szombaton a Soproni Rendészeti Szakközépiskolában. Az iskolában idei õsztõl megszûnik az oktatás.  A 213 rendõr és határõr eskütételének ünnepségén résztvett Walter Dezsõ polgármester, Tiborcz János a Belügyminisztérium humánpolitikai államtitkára.

Évzáró a egyetemen A Nyugat-Magyarországi Egyetem központi tanévzáróját is megtartották Sopronban. A Benedek Elek Pedagógiai Fõiskolai Kar diplomaátadó ünnepségének alkalmával, amely egyben a központi tanévzárónak is alkalmat adott, Dr. Faragó Sándor mondott ünnepi beszédet, aki bejelentette: a minisztérium elfogadta az egyetem intézményfejlesztési tervét, amely közel hétmilliárd forintos forráslehetõséget jelent az egyetem számára.