CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. jĂşnius 22., kedd 09:22


Miért szegte meg az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság az önkormányzati vagyonrendeletet, és ki a felelős? - kérdezi a Fidelitas

Egy autó értékesítésének visszásságai

Egy autó értékesítésének visszásságai

Miért szegte meg az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság az önkormányzati vagyonrendeletet, és ki a felelős? - kérdezi a Fidelitas soproni csoportja.

Az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság előtt, a Lenkey utcában tartott sajtótájékoztatót tegnap Pongrácz Nóra, a Fidelitas alelnöke és Schlosser András a soproni csoport elnöke.

A Fidelitas helyi csoportja nevében kifejtették: Az Egészségügyi és Szociális Bizottság az Alapellátási Igazgatóság gépjárművének az önkormányzati vagyonrendelet szerinti értékesítéséről április 21-én hozott határozatot, amelynek előírás szerinti végrehajtásával és az eljárásról való tájékoztatással Kalmár István alpolgármestert bízták meg. A napirend során született azon kérdésre, hogy a gépjármű értékesítése hol lesz meghirdetve, nem született érdemi válasz, annak ellenére, hogy a vagyonrendelet licittárgyalást ír elő - mondta Pongrácz Nóra.

Az ügy május 19-én való bizottsági újratárgyalása során ,,derült fény" arra, hogy egyrészt az új gépkocsi már márciusban az alapellátás rendelkezésére állt, másrészt, hogy hivatalos értékbecslés alapján a régi autó értékét beszámították az új árába.

Az értékesítés már korábban megtörtént, és nem az előírásnak megfelelően - mondta Pongrácz Nóra, aki szerint:,,Így valójában okafogyottá vált a bizottság áprilisi határozata, hiszen az értékesítés már korában megtörtént, és nem az előírásnak megfelelően.

A Fidelitas soproni csoportja nem érti, miért szegte meg az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság az önkormányzati vagyonrendeletet?

Magyarázatot vár, és kérdezi: Hogyan fordulhatott mindez elő, és ki a felelős?