CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. jĂşnius 22., kedd 09:59


Dr. Szájer Józsefnek, Sopron egyéni országgyűlési képviselőjének le kell mondania mandátumáról.

Időközi választás lesz Sopronban

Időközi választás lesz Sopronban

Azzal, hogy az Országgyűlés hétfőn elfogadta az Európai Parlament magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló törvényt. Dr. Szájer Józsefnek, Sopron egyéni országgyűlési képviselőjének le kell mondania mandátumáról.

Az Európai Parlament magyarországi képviselőinek jogállását szabályozó törvény, – amely a nemzeti és európai parlamenti képviselői mandátuma összeférhetetlenségét mondja ki  – kihirdetését követő nyolcadik napon lép hatályba.
Dr. Szájer József , aki immár négy cikluson keresztül képviselte Sopront és térségét a Parlamentben, – amely időszak alatt közel három ciklusban választott egyéni országgyűlési képviselőként – sajnálattal lemond a soproni képviselői mandátumáról.

Mint hangsúlyozta: Nem szívesen teszi ezt, hiszen a soproniaktól négy évre kapott megbízatást, ugyanakkor mint többször hangsúlyozta:  az Európai Parlamentben  Sopron és a régió édekeit is képviseli majd.
A soproni időközi választás időpontát az egyéni Választókerületi Választási Bizottság kezdeményezésére az Országos Választási Iroda tűzi ki a lemondás bejelentését követően a törvényben meghatározottak szerint, amit a kiírástól számított 72 napon belül meg kell tartani..
Dr. Szájer József azt is elmondta, hogy kettős mandátuma megléte idején a magyar országgyűlési képviselői fizetéséről lemond a Harkai Általános Iskola javára.