CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. jĂşnius 22., kedd 17:31


Új elnök a KÉSZ soproni csoportja élén

A szervezet új, egyhangúlag megválasztott elnöke Mikusi Irma lett.

Új elnök a KÉSZ soproni csoportja élén

Tisztújításra került sor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége soproni csoportja legutóbbi taggyűlésén. A szervezet új, egyhangúlag megválasztotta elnöke Mikusi Irma lett.

    Horváth János, leköszönő elnök beszámolt a 2001 óta tartott jelentősebb eseményekről, kiemelte a Kálvin Körrel, a Luther Szövetséggel és az Erdélyi Körrel tartott kapcsolatot, továbbá a Kultúra Napja (január 22.) megünneplését. Külön elismeréssel szólt a 2002. június 10-i, a Kálvin Körrel közösen rendezett Sütő András-estről, amelyen Mádl Ferenc köztársasági elnök is részt vett és kitüntetést adott át Sütő Andrásnak születésnapja alkalmából.
    Az idén 15 éve alakult KÉSZ soproni csoportjának megújulásával kapcsolatban elhangzott: a korábbi vezetőség 3 évre vállalta a feladatot. A megfiatalodott alapszervezet újult erővel kezdheti meg a munkát.,,Fontos, hogy a KÉSZ hallassa hangját minden esetben, amikor a keresztény értékéket támadás éri, vagy a keresztény erkölcsnek nem megfelelő műsorok jelennek meg a médiában."
    Az ülésen, amelyen hangsúlyozták a történelmi egyházakkal és több, keresztény értékeket képviselő szervezettel – a Luther Szövetséggel, a Kálvin Körrel, Erdélyi Körrel – való együttműködés és kapcsolattartás szükségességét.
    A KÉSZ helyi szervezete továbbra is szeretné Hírlevelét havonta megjelentetni, annak ellenére, hogy támogatás hiányában ,,anyagi helyzete kritikus."
 
    A közgazdasági végzettségű,  az újonnan megválasztott elnök 3 éve lakik Sopronban, a KÉSZ-szel korábban nem volt kapcsolatban; Mikusi Irma, – aki a KÉSZ országos elnöke, Dr. Osztie Zoltán tanítványa volt – székfoglalójában ígéretet tett arra, hogy a fiatalokat is bevonja a munkájába, amihez a régi tagok segítségét is kérte.
    A 29 fős ülésen egyhangúlag megválasztott KÉSZ tisztségviselők: Bács Márta titkár, Horváth János, Maczkó Annamára, Gabnai Sándor vezetőségi tagok.

T.É.