CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. június 24., csütörtök 01:15


Ünnepség a Vasfüggöny átvágásának 15. évfordulója alkalmából

Magas rangú osztrák, uniós és magyar politikusok részvételével

Ünnepség a Vasfüggöny átvágásának 15. évfordulója alkalmából Az Európai Bizottság Ausztriai és Magyarországi Képviselete, az Osztrák Köztársaság Külügyminisztériumával, a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumával, a Magyar Köztársaság ausztriai nagykövetségével, az Osztrák Köztársaság magyarországi nagykövetségével, Burgenland Tartományhivatalával, Sopron városával, Fertőrákos és St. Margarethen önkormányzatával együttműködésben  a Vasfüggöny átvágásának 15. évfordulója alkalmából ünnepséget rendez 2004. június 27-én, vasárnap, 11.00 órakor, a magyar-osztrák határon, a St. Margarethen és Fertőrákos közötti emlékhelyen.

Résztvesznek: Karl Georg Doutlik és Jürgen Köppen, az Európai Bizottság Ausztriai és Magyarországi Képviseletének vezetői, Hans Niessl Burgenland tartományfőnöke, Walter Dezső, Sopron város polgármestere.
Beszédet mond: Kovács László, a a Magyar Köztársaság külügyminisztere, Benita Ferrero-Waldner, az Osztrák Köztársaság külügyminisztere.
Ünnepi beszédet Balázs Péter, az Európai Bizottság tagja tart.
Alois Mock, volt osztrák külügyminiszter és Horn Gyula, volt magyar külügyminiszter részvételével a helyszínen ünnepélyes faültetésre és emlékkő letételére kerül sor.