CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. június 25., péntek 12:02


Az Ikva Rádió hírei


Szájer Józsefnek, Sopron egyéni országgyűlési képviselőjének le kell mondania mandátumáról, miután az Országgyűlés elfogadta az Európai Parlament (EP) magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló törvényt. A Fidesz színeiben 2002-ben választást nyert képviselő, nemzeti és európai parlamenti képviselői mandátuma összeférhetetlen. Sopronban várhatóan ősszel lesz az időközi választás. Szájer József szerint pártja még a héten megvitatja, hogy mikor mondjon le a mandátumról, a lemondás bejelentése után az Országos Választási Iroda mondja majd ki a választás időpontját.

----------------------------------------------------------------

Az oktatási tárca jóváhagyta a Nyugat-Magyarországi Egyetem intézmény­fejlesztési tervét. Az elkövetkező három-négy évben mintegy hét milliárd forintot fordíthatnak fejlesztésre. A tervek szerint növelik a kollégiumi férőhelyek számát, új létesítményeket hoznak létre és bővítik az infrastruktúrát is.

Megemlékezést tartanak a vasfüggöny átvágásának 15. évfordulója alkalmából az áttörés helyszínén vasárnap /június 27./ 10.00 órától. A megemlékezésen beszédet mond Kovács László külügyminiszter, Horn Gyula volt miniszterelnök és Hans Niessl, Burgenland tartományi főnöke. Az ünnepségen részt vesznek az Európai Bizottság magyarországi és ausztriai képviseletének vezetői is. A vendégeket Walter Dezső polgármester köszönti.

Továbbra is virágzik a gyógyszerturizmus a Nyugat-Dunántúlon. Az osztrák páciensek elsősorban a láz-, és fájdalomcsillapítókért, az impotencia-, és meddőség elleni szerekért, valamint a vitaminkészítményekért utaznak Magyarországra. Ezeket a készítményeket általában fél, harmad áron tudják beszerezni a magyar patikákban.