CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2004. jĂşnius 26., szombat 17:30


Soproni filmes alkotása a Batthyány-családról- Jazz-Dance Academy Táncegyesület évzáró műsora- Kovács-Gombos Gábor tárlata Kőszegen

Hírek, események

Soproni filmes alkotása a Batthyány-családról A Batthyány-családról készített filmet a soproni Varga László szerkesztő-rendező. A határ két oldalán forgatott alkotást a Hír Televízió szombati Dunakorzó című műsora 18.05 órakor mutatja be.
A világpolgár, jelenleg Sopronban élő Varga László utóbbi időben készített filmjeiben az évtizedeken keresztül határokkal elválasztott Pannon-régió sajátságos, a térség történelme által meghatározott aktuális kérdésekre keresi a válaszokat. Burgenland turizmusáról, az Esterházy családról, Fraknó-váráról készült alkotásai után legújabb, alkotása Dr, Batthyány-Strattman László emberszeretetéről és a Batthyány-családról szól. A filmben megszólal az 1921-ben Körmenden született Bachmayer Emmerich, aki a Batthyány-gyerekekkel együtt nőtt fel; édesanyja mosónő volt, édesapja szolga, 1947-ben pedig őt magát bízta meg a legfiatalabb Batthyány-herceg a köpcsényi (Kittsee) birtok vezetésével.
A szombati 18.05 órás Dunakorzót vasárnap, 14.05 órakor és kedden, 16.05 órakor ismétlik.

Jazz-Dance Academy Táncegyesület évzáró műsora 2004. június 27-én, vasárnap, 16:30 órakor tartják a Jazz-Dance Academy Táncegyesület évzáró műsorát a Gyermek és Ifjúsági Központban (Gyermek és Ifjúsági Központ, Sopron, Ady Endre u. 10.).

Kovács-Gombos Gábor tárlata Kőszegen Kovács-Gombos Gábor festőművésznek nyílik tárlata Kőszegen, vasárnap 11.00 órakor a Csillag-teremben (Táncsics u. 2. szám.). A tárlatot Dr. Szála Erzsébet művelődéstörténész nyitja meg. A soproni alkotó kiállítása július 18-ig tekinthető meg, csütörtöktől-vasárnaig 13-17 óra között.