CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. június 28., hétfő 02:05


Rotary Sopron Club: elnöki átadó meeting

Rotary Sopron Club: elnöki átadó meeting

A hét végén tartotta meg a Rotary Club Sopron elnöki átadó meetingjét, amelyen az egykori alapító elnök, dr. Winkler András vehette át a újból a soros elnöki tisztet a Rotary Club Sopron egy évvel ezelőtt megválasztott elnökétől, Hillebrand Imrétől.

Az elmúlt egy év során komoly feladatok és vidám pillanatok egyaránt jelen voltak a rotarysok életében.
 

Dr. Winkler András és Hillebrand Imre, az új és a leköszönő elnök

Hillebrand Imre beszámolt az elnöksége alatti időszakban megvalósult projektekről. A hagyományos Rotary Séta alkalmával összegyűlt összeggel a soproni zeneiskola csemballó-beszerzéséhez járultak hozzá. Jótékony ajándékozással 35 hátrányos helyzetű gyermek karácsonyát tették örömtelivé, a Széchenyi István Gimnázium,  a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum és a Szent Orolya Római Katolikus Gimnázium iskolákban tanuló 600 gyerek számára a rotarysok segítségével vált lehetővé koncertek látogatása. A leköszönő elnök beszámolójában szólt a rotary-meetingeken elhangzott sikeres előadásokról és nem utolsó sorban a sikeres Rotary Bálról, amelynek bevételét, a Rosenheimi Rotary Klubbal közösen egy szemészeti berendezés céljaira  gyűjtötték.
 

Egy igazi meglepetést is várta az új elnököt: Hillebrand Imre a Rotary Club eddigi kellékei közül hiányzó, Rotary elnöki lánccal lepte meg az régi-új elnököt.
 

Gabnai Sándor evangélikus lelkész megálja a Rotary-láncot

Winkler András  székfoglalójában hangsúlyozta: a társaság célja továbra is az, hogy ott segítsen, ahol arra a szükség van, és ahol ezt megtehetik. ,,Az emberi lelkeknek, és a szabad gondolatoknak" kívánnak segítséget nyújtani, ezért a 15 éve elkezdett tevékenységet szeretné továbbfolytatni, ugyanakkor megfiatalítva a tagságot, arra is figyelve, hogy az ne alakuljon ,,bizniszklubbá" - mondta Winkler András.
 


Dr. Winkler András: Folytatjuk, amit elkezdtünk.

A Rosenheimi Rotary Club tagjai, akik háromnapos soproni tartózkodásuk alatt gazdag programban vettek részt szintén jelen voltak az ünnepi eseményen, amelyen egy, a Tóth Antal Speciális Iskolának hozott, EU-konform játszótéri hintát adtak át vendéglátóiknak.
Elnökük elmondta nem csak egymás partnerklubja a két szervezet, de annak tagjai személyes, jó barátok is.
 

Fodor Gábor fuvolaművész tanítványaival

T.É.