CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. február 01., kedd 00:00


GYSEV gondok, Postás henger

Mi lesz veled GYSEV-RINGA?

NBI A CSOPORT NŐI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉSEK:

SZOLNOK - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 66:86 (23:43)


A hazaiak a csodában bízhattak, mert a találkozó elején igen nagy erőbedobással vetették magukat a küzdelembe. Az edzőjük olyan hévvel kiabált, hogy a bíróknak ki kellett őt küldeni a teremből. A soproniak tették a dolgukat és fokozatosan elhúztak a szolnokiaktól. A pályán helyreállt a rend, a jobbik csapat érvényesítette tudását.
A második félidő elején Ambrus kipontozódott, de ez sem okozott törést Fodorék teljesítményében. A különbség fokozatosan nőtt, majd minden soproni játékos pályára lépett és így alakult ki a húsz pontos végeredmény. Érdekessége a mérkőzésnek, hogy 53 személyi hibát követtek el a játékosok, ami kb. hússzal több, mint az átlag.

Soproni Postás: DELMIS 17/9, Szemerédi 12/6, Fodor 13, AMBRUS 17, BÍRÓ 17, Cs: Ördög 8, Englert 2, Veres -, Németh -. Edző: Meszlényi Róbert.

FTC-DIEGO - GYSEV-RINGA 82:65 (43:34)


Sajnos ezen a mérkőzésen sem tudott megfelelő formát mutatni a tavalyi bajnok és ismét vesztesen volt kénytelen elhagyni a pályát. Érdekes lenne megtudni az igazat, hogy mi lehet ennek az oka, mert a fizetésüket megkapják, jó körülmények között edzhetnek, utazhatnak, játszhatnak. Talán még a kosárlabda tudományukat sem felejtették el hírtelen, hát akkor hol a baj? Néha kapunk valamiféle mellébeszélő magyarázatot, de ez - mindenki tudja- nem az igazság. Már ha az igazságot tudják az illetékesek. Olyan is előfordul, hogy ésszerű magyarázat helyett széttárt kezeket vélünk látni: "minden a legnagyobb rendben zajlik, értetlenül állunk a csapat gyenge eredményei mellett".

A Fradi ellen a mérkőzés úgy indult, hogy nem lesz baj. Poto és Mandic dobálta a kosarakat és 34:29-re még a vendégek vezettek. Ekkor érthetetlen rövidzárlat következett és Károlyi vezérletével a hazaiak 14 pontot dobtak, míg a vendégek egyet sem. Főleg centerben volt sebezhető a GYSEV és ez megbontotta a szerkezetet. A rejtélyesen gyenge teljesítményt nyújtó játékosok közé tartozik Donkó, aki nagyon jó ajánló levéllel érkezett Sopronba Pécsről és itt egyre gyengébb teljesítményt produkál. Mi lehet ennek a magyarázata? Elfelejtett kosárlabdázni? Nem a megfelelő poszton szerepel? Az edzésmunkája nem megfelelő? Nem megfelelő stílusú játékosokkal van a pályán? Rossz a csapat szellem és ez hat rá kedvezőtlenül? Kérdések még lennének, de hol az igazság?
A második félidő sem hozott javulást Béresék játékában. Károlyi helyett Papp vette át a pontgyártás szerepét és a soproniak nem tudták ebben megakadályozni. A Fradi már 20 ponttal is vezetett és a cseresoruk ellen sikerült kiharcolni a 17 pontos vereséget.

FTC: Mosat 2, CSÁKÁNY 12, KÁROLYI 16/6, PAPP 21, Kalmár-Nagy 10, Cs: Farkas 3/3, Török 2, SERES 11/3, Hagara 5, Kajdacsi -.Edző: Zsoldos András.

GYSEV: POTO 16/6, Donkó -, MANDIC 20/6, Béres 2, Vilipic 12, Cs: Dénes 5/3, Radnóty 4, Hollósy 2, Eördögh 4, Edző: Saeed Armaghani.

Tvordy György