CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. jĂşnius 30., szerda 17:21


Zsirai foglalkoztató centrum átadó

Zsirai foglalkoztató centrum átadó

Fejlesztő-foglalkoztató centrumot adtak át kedden Zsirán. Az Értelmi Fogyatékosok Otthonában megvalósult, 76 millió forintos beruházás költségeit a fenntartó Fővárosi Önkormányzat biztosította.


Kilenc hónapja kezdődtek a munkálatok a zsirai szociális otthonban: a korábbi, századelőn épült foglalkoztató helyiséget elbontották, hogy helyébe tágasabb, modernebb és nem utolsósorban szebb ház épülhessen. A több mint 500 négyzetméter alapterületű létesítményben most színház- és tornaterem, könyvtár, valamint műhelyek szolgálják az értelmileg akadályozott lakók foglalkoztatását. Az avató ünnepség vendége volt Dr. Szolnoki Andrea.
A főpolgármester-helyettes ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy a zsirai otthon több mint kétszáz lakójának mindennapjaihoz nélkülözhetetlen a foglalkoztató, ezért tartotta fontosnak a Fővárosi Önkormányzat, hogy költségvetéséből 76 millió forintot különítsen el a zsirai létesítmény megépítésére. Kis Klára igazgatóhelyettes a Cyberpress-nek elmondta: az intézményben mostantól teljes mértékben meg tudják valósítani a gondozottak egyéni képességeihez igazodó fejlesztését, emellett a ház szobáiban lehetőség van kiscsoportos foglalkozásokra is, továbbá egy speciális terápiás blokk segíti a fejlesztő munkát. Az új centrum egyben rendezvények, a közösségi élet színtere is lesz.

TAL